Norske SAS-piloter vil ha flere langruter fra Oslo

Norske SAS-piloter mener selskapet bør satse mer på langdistanseruter direkte fra Norge. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Norske SAS-piloter mener selskapet bør satse mer på langdistanseruter direkte fra Norge. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Norske piloter i SAS frykter at ledelsen sover i timen i konkurransen med Norwegian. De krever at flere langdistanseflyginger starter fra Oslo istedenfor København.

Norske SAS-flygeres forening mener at ledelsen må komme på banen og peker på at SAS har samme flygemønster nå som i 1946: Ni langruter fra København, tre fra Stockholm og bare én fra Oslo.

– Det er åpenbart galt at norske SAS-kunder først må reise sørover, feil vei, til Kastrup for så å fly over Norge igjen tre-fire timer senere for å komme til USA, sier foreningens leder Jens Lippestad og nestleder Rune Sundland til Aftenposten..

De to mener at da Norwegian først kom på markedet, opptrådte SAS nærmest som en fødselshjelper og lot konkurrenten få vokse raskt uten å svare. Nå frykter de at det samme gjentar seg når Norwegian lanserer stadig nye ruter fra Norge.

Den norske flygerforeningen har merket seg at både København lufthavn, de SAS-ansatte i Danmark og dansk næringsliv har jobbet aktivt med å få flere SAS-ruter, og etterlyser mer slik aktivitet hos de norske eierne, ikke minst fordi SAS nå skal investere rundt 20 milliarder kroner i nye langdistansefly.

– Det er verdt å merke seg at New York-ruten fra Oslo er en av de mest lønnsomme rutene våre, sier Lippestad og Sundland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus