Asia hadde de største skyskraperne i 2013

Skyskraperen The Shard i London er enkel å se bak et annet av byens store landemerker, London Tower. Foto: Mauritz Antin (EPA)
Skyskraperen The Shard i London er enkel å se bak et annet av byens store landemerker, London Tower. Foto: Mauritz Antin (EPA)

2013 ble et nestenrekordår i forhold til bygging av skyskrapere.

Hele 73 bygninger med en høyde på 200 meter eller mer ble ferdigstilt i fjor, melder AFP Relaxnews.

Foreløpig er det likevel 2011 som har rekorden, da 81 høybygg ble ferdigstilt.

Se også: 68 etasjer bygges på 1 minutt

Flest i Asia

Av verdensdelene er det Asia som hadde de fleste nye skyskraperne i fjor, med Kina som klar vinner. 37 bygg i 22 byer ble åpnet i 2013.

Det høyeste bygget som ble ferdigstilt i fjor var Mariott Marquis Hotel Dubai Tower 2, som er svimlende 355 meter høyt. Tre av de fem høyeste skyskraperne som ble ferdige i fjor befinner seg i De Forente Arabiske Emirater.

Europa gjorde så godt de kunne for å deta i konkurransen, med The Shard i London og Mercury City i Moskva i spissen, og med det kom verdensdelen omsider inn på topp ti-listen - for første gang siden 1953. Førstnevnte bygg vant også prisen for den flotteste høye bygningen i Europa 2013.

19 i Panama

Litt overraskende er det kanskje at USA bare hadde én eneste skyskraper inne på listen for 2013; nemlig 1717 Broadway i New York.

Panama har nå totalt 19 skyskrapere, der to av dem ble ferdige i fjor. Ikke verst for en by som fikk sin første registret så sent som i 2008.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus