Verdens største øy i en sjø på en øy i en sjø på en øy

Vulcan Point er verdens største øy i en innsjø (Crater Lake) på en øy (Taal) i en sjø (Taal-sjøen) på en øy (Luzon). Foto: Wikimedia Commons.
Vulcan Point er verdens største øy i en innsjø (Crater Lake) på en øy (Taal) i en sjø (Taal-sjøen) på en øy (Luzon). Foto: Wikimedia Commons.

Men om du vil besøke den spesielle øya må du til Filippinene.

Er du glad i reisemål utenom det vanlige, bør du straks notere deg den vesle øya Vulcan Point på Filippinene.

Øya er ikke stort større enn et hus, men verdensrekorden den har er av det kuriøse slaget - og krever at du holder tunga rett i munnen:
Vulcan Point er verdens største øy i en innsjø (Crater Lake) på en øy (Taal) i en sjø (Taal-sjøen) på en øy (Luzon). Og for ordens skyld kan man legge til at sistnevnte øy ligger i Sørkinahavet.

Les også: Verdensarvperlen du ikke visste at du måtte få med deg

Som om ikke den geografiske tiraden er nok å slå i bordet med, er øya en av flere kjeglevulkaner til den aktive Taal-vulkanen 70 km sør for Filippinenes hovedstad Manila. Vulkanen hadde sitt siste utbrudd i 1965. Da ble 200 mennesker drept.

Flere reiseselskaper arrangerer guidede turer til området.

Her kan du se Vulcan Point med Google Street View:

Les også:

Her er Asias beste strender

– Dette er verdens beste øyer


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus