«Silvester» med smell

Nytt år i gamle omgivelser - en slottsopplevelse

Fantastisk stemningsfullt på slott en nyttårsaften

Matopplevelser i særklasse og vinsmaking med kunnskap er oppladningen til en annerledes nyttårsfeiring eller «Silvester» som det heter på svensk.

BJERTORP, SVERIGE (ABC NYHETER): Et slottsbesøk er en annerledes opplevelse hvor historie, arkitektur og kunst gir en ekstra dimensjon til oppholdet.

Summen av alle inntrykkene skaper et minne du husker. Nyttårsaften på Bjertorp Slott blir fort en opplevelse som frister til gjentagelse.

Bjertorp slott ligger i idylliske omgivelser en times kjøring utenfor Gøteborg. Det er Sveriges yngste jugendslott.

Les også: Her bor du som en konge for noen hundrelapper

Atmosfære i veggene

Her er rommene renovert til moderne standard uten at atmosfæren og stemningen har forlatt veggene av den grunn. Allerede rett innenfor inngangsdøren kan du kjenne den genuine følelsen av opplevelser som har hendt, og hendelser som har skapt historie.

En nyttårshelg starter med «Afternoon Tea» når du kommer frem. Etter en introduksjon til historien, kommer kveldens toretters middag. Unge og entusiastiske kokker sørger for matopplevelser av høy klasse.

Maten er i fokus på Bjertorp, og kulinariske smaker bringer allerede første kvelden bud om hva som skal komme.

Les også: Sveriges kanskje beste strand

Kortreist mat

Også i dagslys er Bjertorp slott et vakkert skueOgså i dagslys er Bjertorp slott et vakkert skue

Kokkene Linda Mari Näs og Erik Lorentzen er travelt opptatt på slottskjøkkenet med å trylle frem de lekreste retter.

– Vi bruker kortreist eller nærprodusert mat. Vi har blitt kåret til «Årets silverkrog» i Sveriges «Bästa Bord» som er en guide over Sveriges beste restauranter. Det gir anerkjennelse og inspirasjon i jobben, sier Erik Lorentzen.

– Det å kunne sette sitt eget preg på kjøkkenet, samt ha så stor variasjon, gjør mye for trivselen, legger Linda Mari Näs til.

Les også: Her er de nye attraksjonene

Mulighetenes slott

I hovedbygningen møter du rom som har bevart fordums prakt. Det er nesten så du føler deg hensatt hundre år tilbake i tid når gamle forfedre titter ned fra veggen der du er på vei inn i restauranten.

Champagnefrokost bærer bud om gode nyttårsdagstimer på slott. Det føles deilig rampete med bobler i glasset allerede en tidlig morgen.

Etter en varmende suppelunsj, går du forbi den store bjørnen i trappen og skvetter litt til. Du kan se for deg hvordan det ble jaktet og høstet i skogene rundt slottet for over hundre år siden.

En spasertur i vinterdagen har gitt røde kinn og matlyst. Med landsbybrygget øl og fyr i peisen var det nesten så hyttefølelsen kom snikende. På ettermiddagen starter vi med champagnesmaking og vinkurs med informative fortellinger selv for oss uten de store vinerfaringene. Etter en kort hvil, er det klart for selveste Silvester.

Les også: Sveriges artigste enmannsmuseum: - Har du sett sånn förut?

Liveband

Gjestene kommer kledd i sin fineste stas, juletreet er vakkert pyntet og skaper en lun stemning sammen med husnissene. Bordene er festpyntet, og maten er av ypperste klasse med dertil flytende følge.

En femretters meny sørger for velfylte kropper, som trenger litt bevegelse for å holde ut til fyrverkeriet som ønsker det nye året velkomment.

Livebandet spiller opp til dans med kjente og kjære svensktoppar. Dansegulvet fylles raskt opp. Etter et par timer med kramgoda låter, er tiden kommet for mer feiring på terrassen. Feststemte gjester skåler i champagne mens fyrverkeriet lyser opp himmelen.

Nyttårs feiring på Bjertorp gir en følelse av å være utenfor nåtiden, og er en enestående kombinasjon av et klassisk slott og et moderne hotell hvor det er godt å ønske fremtiden velkommen.

Personvernpolicy