Kina krever at piloter lærer seg å lande i smogen

Smogen i Beijing er så ille at det stadig blir forsinkelser i flytrafikken til den kinesiske hovedstaden. Nå krever myndighetene at pilotene trenes til å håndterer svært dårlig sikt.

På tross av store investeringer, både i flyplassutbygging og avanserte fly, har Kina et kronisk problem med forsinkelser i flytrafikken, delvis på grunn av vanskelige værforhold og delvis fordi militæret kontrollerer det meste av Kinas luftrom, skriver Reuters.

Se video av den tette smogen i Kina øverst i artikkelen

Kinesiske medier melder regelmessig om slagsmål og angrep på ansatte ved flyplasser og kabinansatte som følge av forsinkelser og måten de blir håndtert på.

De senere årene har smog bidratt til ytterligere å forverre situasjonen, særlig i Beijing, men også i andre deler av landet, som metropolen Shanghai.

Se video: Farlig smog tok over byen

Nå krever kinesiske myndigheter at piloter som skal lande i Beijing, må være i stand til å få flyene trygt ned på bakken til tross for de vanskelige forholdene.

Fra 1. januar krever luftfartsmyndighetene i landet at piloter som flyr fra landets ti travleste flyplasser, skal være kvalifiserte til å bruke et spesielt landingssystem på de dagene smogen reduserer sikten til rundt 400 meter. Det melder statlige China Daily torsdag, ifølge Reuters.

Det skal kun være et fåtall av landets flyplasser som per i dag er utstyrt med dette spesielle landingssystemet.

Les også: Kvelende smog legger seg over Kinas byer

Shanghai 9. desember: Metropolen har slitt med svært dårlig luftkvalitet de siste dagene. Foto: Eugene Hoshiko (AP Photo)

Personvernpolicy