Meny

SAS tilbyr flybilletter på avbetaling

BETAL SEINERE: Men hvis du skal benytte deg av SAS' nye betalingsalternativ bør du tenke deg om (Foto: SAS)
Opptil tre års nedbetaling ved kjøp av flybilletter.

Torsdag lanserte SAS en ny betalingsløsning for kjøp av flybilletter. Nå kan du betale med faktura eller på avbetaling.

– Vi ønsker å gi kundene fleksibilitet, og tilby flere alternative betalingsmåter, sier Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS, til DinSide.

Rente på 36 prosent

Velger man å kjøpe flybillett fra SAS på avbetaling, hvor Klarna er samarbeidspartner, kan man velge mellom to betalingsløsninger: Én løsning hvor du betaler det du vil per måned, eller en nedbetalingsløsning hvor man betaler et fast beløp hver måned.

I eksempelet SAS selv beskriver på sine nettsider, der en flybillett til 10.000 kroner nedbetales på ett år, gir bruk av kontoløsningen en effektiv rente på 36,12 prosent.

Velger du fast delbetaling, varierer den effektive renten fra 14,65 til 22,42 prosent. Ifølge Sandstø er kjøp på avbetaling vel etablert i mange andre bransjer. Han tror ikke flere vil bli fristet til å bestille billetter de egentlig ikke har råd til på grunn av den nye betalingsløsningen.

– Vårt mål er å gi kundene flere valgmuligheter, så de kan velge tilbudet som passer dem. Vi tror kundene klarer å velge det alternativet som passer best for dem. Mange av våre passasjerer betaler med kredittkort ved kjøp av billetter, og den nye betalingsløsningen gir deg samme mulighet for å betale alt eller å dele opp beløpet som med kredittkort, påpeker Sandstø.

– Forbrukslån bør unngås

Velger man å kjøpe flybilletter på kreditt er det viktig å merke seg hvor dyrt det blir å utsette betalingen. Velger du betalingsløsningen fra Klarna der du selv bestemmer månedsbeløpet, er det fort gjort å ende opp med en høyere rente enn ved bruk av kredittkort.

Eksempelvis har kredittkortet fra Skandiabanken, som nylig ble kåret til best i test, en rente på 14,66 prosent. Et kredittkort beskytter deg dessuten mot økonomiske tap ved en eventuell konkurs. En tilsvarende rente får du kun om du velger en kort nedbetalingstid gjennom SAS' nye betalingsløsning.

Også daglig leder Agnes Bergo i Pengedoktoren mener kredittkort er et bedre valg, blant annet fordi man også får en reiseforsikring med på kjøpet.

Hun understreker samtidig at kredittkort også er en dyr løsning dersom man ikke betaler hele beløpet når regningen kommer.

– Forbrukslån er dyrt, og bør unngås, sier Bergo. Betaler du billetter med kredittkort er det med andre ord viktig å benytte seg av den rentefrie perioden på 45 til 50 dager. Husk og at renten kan løpe fra dag én dersom du tar ut penger med kredittkort i minibanken.

Denne saken ble først publisert på Dinside.no.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus