Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

Skype-intervju med Katja Christina Nordgaard, Norges ambassadør til Thailand, om situasjonen i Bangkok.
Skype-intervju med Katja Christina Nordgaard, Norges ambassadør til Thailand, om situasjonen i Bangkok.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske myndigheter ber reisende til Thailand holde seg orientert om situasjonen, etter at det de siste dagene har vært omfattende demonstrasjoner i Bangkok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstranter har okkupert flere departementsbygg, og norske myndigheter anbefaler turister å unngå store folkemengder og områder der det er varslet demonstrasjoner.

Protestdemonstrasjonene blir ledet av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, som mener regjeringen er korrupt og at Thaksin Shinawatra, som bor i eksil, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Les også: – Umulig å spå utfallet av opprøret i Thailand

Norges til Thailand Katja Christina Nordgaard forteller at de får mange henvendelser fra nordmenn som er i eller skal til Thailand.

– Bangkok er en millionby, og demonstrasjonene er i avgrensede områder. Det er ingen grunn til å ikke komme hit, men vi har sagt at folk skal holde seg unna demonstrasjonene i tilfelle situasjonen kommer ut av kontroll, sier Nordgaard til NTB.

Utenriksdepartementet oppfordrer i tillegg reisende til å registrere kontaktopplysningene sine på reiseregistering.no for å få oppdateringer om lokale hendelser.

Se intervju med den norske ambassadøren i Thailand i videoen under: