Meny

Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

Skype-intervju med Katja Christina Nordgaard, Norges ambassadør til Thailand, om situasjonen i Bangkok.
Norske myndigheter ber reisende til Thailand holde seg orientert om situasjonen, etter at det de siste dagene har vært omfattende demonstrasjoner i Bangkok.

Demonstranter har okkupert flere departementsbygg, og norske myndigheter anbefaler turister å unngå store folkemengder og områder der det er varslet demonstrasjoner.

Protestdemonstrasjonene blir ledet av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, som mener regjeringen er korrupt og at Thaksin Shinawatra, som bor i eksil, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Les også: – Umulig å spå utfallet av opprøret i Thailand

Norges til Thailand Katja Christina Nordgaard forteller at de får mange henvendelser fra nordmenn som er i eller skal til Thailand.

– Bangkok er en millionby, og demonstrasjonene er i avgrensede områder. Det er ingen grunn til å ikke komme hit, men vi har sagt at folk skal holde seg unna demonstrasjonene i tilfelle situasjonen kommer ut av kontroll, sier Nordgaard til NTB.

Utenriksdepartementet oppfordrer i tillegg reisende til å registrere kontaktopplysningene sine på reiseregistering.no for å få oppdateringer om lokale hendelser.

Se intervju med den norske ambassadøren i Thailand i videoen under:

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus