Kunstig øy kan løse Londons flyplass-problemer

Øya som på folkemunne kalles «Boris island» kan avlaste Heathrow.

Britiske økonomer fortviler og slår alarm over hovedstadens økende flykapasitetsproblemer. Hovedflyplassen Heathrow har allerede full kapasitet, mens Gatwick og Stansted er ventet å nå sine bristepunkt innen 2030.

Se også: Kjempefly landet på feil flyplass

Dersom London ikke skal miste livsviktige turist- og handelsinntekter må kapasiteten økes. Et av de heteste forslagene er en kunstig øy midt ute i Themsen.

Se video av forslaget øverst i artikkelen

Ingen utvidelsesproblemer

I motsetning til de allerede etablerte flyplassene slipper denne flyplassen å bekymre seg for utvidelsesproblemer, siden den ikke har boligområder i nærområdet. Med hele seks rullebaner vil den kunne frakte 170 millioner mennesker hvert år, men den har også en prislapp på 47,3 milliarder pund.

Se også: Flystøy kan gi hjerteinfarkt

«Boris Island»

Flyplassen blir nå bare kalt «Boris Island» etter London-ordføreren Boris Johnson, som har kjempet hardt for å få den realisert.

Britiske myndigheter har satt den en kommisjon som skal finne ut hvordan byen skal møte kapasitetsproblemene. «Boris Island» er den mest spenstige. Andre forslag går ut på å utvide Heathrow og Stansted med flere rullebaner og terminaler.

Et endelig forslag til løsning er ventet å bli lansert i 2015.

Et annet alternativ for London-borgerne kan være denne løsningen, der man kan fly uten å sette sine bein på flyplassen: