Meny

Danske forsikringsselskaper dropper Norwegian

Foto: NTB scanpix
Store forsinkelser på langdistanseruter får skylden.

Etter alle forsinkelsene på Norwegians langdistanseruter, har danske forsikringsselskaper valgt å droppe langdistanserutene til det norske flyselskapet fra sine reiseforsikringer.

Dermed kan ikke dansker som kjøper langdistansebilletter fra Norwegian få dekket ekstrautgifter knyttet til forsinkelser, melder VG.

Les også: Norwegian gratulerte med fast jobb - ombestemte seg

– Det er første gang i historien at det innføres et unntak for ett konkret flyselskap i den utvidede ansvarsforsikringen, sier Lars Thykier, direktør i Danmarks Rejseburau Forening (DRF), til VG.

Han trekker fram Norwegians dårlige «track record» på reiser til Asia og USA som hovedårsaken.

– Dette er drastisk. Vi sier indirekte til våre medlemmer: «Ikke fly med Norwegian oversjøisk,» sier han.

Andre selskaper har avtaler seg imellom når det gjelder ombooking av passasjerer ved tekniske problemer. Det har ikke Norwegian.

Norwegian på sin side nekter for at dette betyr at de ikke booker om passasjerer.

– De som nå mister muligheten til å kjøpe billige billetter, er reiseselskapenes kunder. De får heller booke billetter selv på vår hjemmeside, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson, informasjonssjef i Norwegian, i en e-post til VG.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus