Meny

Londons beste rimelige restauranter

London byr på mange restauranter, både dyre og rimelige. Foto: Colourbox.com
Det må ikke nødvendigvis være dyrt å spise godt i sentrale London.

London er en jungel av restauranter og kaféer, og det er ikke alltid like lett å vite hvor man får valuta for pengene.

Nå har The Guardians matekspert Tony Naylor laget en oversikt over verdensbyens ti beste restauranter og kaféer med overkommelige priser.

Koshari Street

Ifølge Naylor er Koshari Street et knøttlite spisested med noen få sitteplasser ved disken. Her serverer den libanesiske kokken Anissa Helou den egyptiske småretten koshari, en varm blanding av ris, kikerter og makaroni med tomatsaus. Helou spriter opp retten med karamellisert løk, hvitløkssaus og friske urter.

56 St Martin's Lane WC2, 020-7836 1056, kosharistreet.com

Honey & Co.

Denne lille, anerkjente kaféen kan være dyr nok ved lunsj- og middagstider, men anbefales for frokostretter til under ti pund. På menyen kan man velge mellom bakevarer som blåbærdonuts og valnøtt- og appelsinbrød, eller pizzaretter med blant annet krydret lammekjøtt, tahini og pinjekjerner. Alle retter kommer med en skål hakket tomat, små grønne chili og deilige Kalamata-oliven.

25a Warren Street W1, 020-7388 6175, honeyandco.co.uk

Attendant

Attendant kan virke som et krampaktig hipt sted, særlig siden denne kafeen er et gammelt offentlig toalett. Man spiser ved små bord rundt urinaler fra viktoriatiden. Men maten og kaffen her skal virkelig holde mål, enten det er croissanter til frokost eller suppe og sandwich til lunsj. Cheddarsufflé med ovnsstekte tomater, sopp og spinat anbefales til frokost.

27a Foley Street W1, 020-7637 3794, the-attendant.com

Scandinavian Kitchen 

Denne skandinaviske kafeen serverer noe så tradisjonelt norsk som røkelaks med egg eller havregrøt til frokost. Til lunsj kan man komponere en egen sandwich med for eksempel kjøttboller eller makrell, og nyte den med en god salat. Kanelbollene skal også smake ypperlig.

61 Great Titchfield Street W1, 020-7580 7161, scandikitchen.co.uk

Honest Burger

Burgerne her har legendestatus i London, og man kan ta maten med seg hvis man ikke klarer å sikre seg sitteplass. Disse «ærlige burgerne» skal være kjøttfulle og saftige, og serveres med karamellisert løk, sylteagurk og tykke skiver røkt bacon.

4a Meard Street W1, 020-3609 9524, honestburgers.co.uk

Foxcroft & Ginger

Dette skal være en typisk moderne Soho-kafé med deilig kaffe. Disken er fylt av forlokkende bakevarer, og ved lunsjtider kan man kjøpe for eksempel sandwich med langstekt svinekjøtt, jalapenos og mozzarella. Utsøkte salater står også på menyen, og om kvelden får man servert surdeigspizza.

3 Berwick Street W1, 020-3602 3371, foxcroftandginger.co.uk

Pizza Pilgrims

Brødrene Thom og James Elliot serverer deilig takeaway-pizza til seks pund midt i Soho. Bunnen er ganske tykk og myk, og som fyll kan man velge for eksempel sterk svinepølse, fennikelpølse, portobellosopp og trøffel.

11 Dean Street W1, 020-7287 8964, pizzapilgrims.co.uk

Chettinad

Denne tamilske takeaway-restauranten serverer lunsjbrett med ulike småretter for under fire pund. Maten holder god kvalitet for pengene, og man får forrett, tre karriretter, raita og ris på samme brett. Her kan du spise for under ti pund også kveldstid.

16 Percy Street W1, 020-3556 1229, chettinadrestaurant.com

Bi Bim Bap

Bibimbap er en koreansk blandingsrett i en rekke ulike varianter, servert i varme steinskåler. Denne Soho-restauranten serverer smakfulle retter med mulighet for å legge til sterk gochujang chilisaus, og har servitører som gjerne forklarer deg systemet.

11 Greek Street og 10 Charlotte Street W1, 020-7287 3434, bibimbaplondon.com

Banh Mi Bay

Denne vietnamesiske kaféen ligner mer på et bondegårdskjøkken, men maten hersker det ingen tvil om. På en grill bak disken tilberedes kjøtt til salater og supper med hjemmelagde nudler. De serverer også banh mi, vietnamesiske baguetter.

4-6 Theobalds Road, Holborn, WC1, 020-7831 4079, og 21 Rathbone Street W1, 020-3609 4830, banhmibay.co.uk

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus