Meny

Her bør du være forsiktig i Thailand nå

Opprørspoliti beskytter kambodsjanske ambassaden i Bangkok. Foto: AFP/NTB scanpix.
Store politiske demonstrasjoner, unntakstilstand i flere bydeler i Bangkok og tempelstrid med Kambodsja gjør at reisende til Thailand bør være forsiktige.

– Norske reisende bør i holde seg orientert om situasjonen, vise genrell aktasomhet og etterkomme anvisninger fra lokale myndigheter. Man bør unngå store folkemengder og områder der det er varselet demonstrasjoner, skriver den norske ambassaden i Thailand på sine nettsider.

De farlige stedene

• De sørlige provisene

Det offisielle reiserådet for Thailand er fortsatt uendret siden februar. Utenriksdepartementet fraråder reiser i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla på grunn av terrorfaren.

• Deler av Bangkok

To politimenn ble skadd i denne bombeeksplosjonen i Narathiwat-provinsen i oktober. Så langt har over 5.300 mennesker blitt drept i de sørlige provinsene. Opprørere ønsker selvstendighet fra resten av Thailand. Foto: EPA/NTB scanpix.To politimenn ble skadd i denne bombeeksplosjonen i Narathiwat-provinsen i oktober. Så langt har over 5.300 mennesker blitt drept i de sørlige provinsene. Opprørere ønsker selvstendighet fra resten av Thailand. Foto: EPA/NTB scanpix.

Men i tillegg er det nå innført unntaksbestemmelser i de sentrale bydelene Dusit, Phra Nakhon og Poprap Sattrupai i Bangkok. Det vil blant annet si omårdet rundt «Democracy Monument», «Government House» og «Parlamentet».

• Grensen til Kambodsja

I tillegg har det funnet sted sporadiske trefninger mellom thailandske og kabodsjanske militære på grensen i nærheten av Khao Phra Viharn-tempelet og rundt Ta Kwai-tempelet. Den internasjonale straffedomstolen i Haag avsa 11. november kjennelse i striden om templene og det er dermed økt fare for protestaksjoner og annen uro i dette området.

• Grensen til Myanmar

Det har også vært sporadiske trefninger mellom thailandske og væpnede opposisjonsgrupper her.

Hold deg oppdatert

De engelskspråklige avisene The Nation og Bangkok Post er gode kilder til informasjon.

Du bør også registrere deg på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det lettere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg i tilfelle noe alvorlig skulle skje der du er. I en krisesituasjon vil utenrikstjenesten ha mulighet til å kontakte deg via e-post, SMS eller telefon.

Flere advarer mot Thailand generelt

Ni land fraråder reiser til Thailand som en følge av den politiske uroen i landet. Det er Sverige, Brasil, Canada, Israel, Japan, Storbritannia, Frankrike, Østerrike og Taiwan, ifølge Bangkok Post.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus