Meny

Luftfartstilsynet fant flere mangler hos Norwegian

Norwegian vedgår at det er mulig å gjøre forbedringer, men reagerer på at Luftfartstilsynet går ut med en rapport uten at selskapet har fått uttale seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
I en rapport gir Luftfartstilsynet Norwegian seks pålegg å følge opp innen arbeidsmiljø. Flyselskapet reagerer på at rapporten gjøres offentlig før det har fått uttale seg.

Ifølge NRK mener tilsynet etter en inspeksjon ved selskapets Oslo-base i september at Norwegian har grunnleggende svakheter i sitt arbeid med helse, miljø og sikkerhet.

– Vi fant fysiske og psykososiale mangler. Blant annet fungerer vernetjenesten dårlig, sier seksjonsleder Trond Eirik Strand i Luftfartstilsynet.

Norwegian får blant annet kritikk for å ha kun ett verneombud for om lag 670 kabinansatte. Ifølge rapporten fristilles ikke verneombudet fra arbeidsoppgaver for å utføre vervet, og ombudet skal ved ett tilfelle ha blitt trukket i lønn for å ha deltatt på et møte.

Les også: Norwegian nekter å betale erstatning

– Vi mener det er flere direkte feil i rapporten. Flere av forholdene som beskrives er unyanserte, sier flygesjef Tomas Hesthammer i Norwegian til NRK.

Utover dette ønsker ikke selskapet å kommentere innholdet i rapporten før det har formulert svarene til Luftfartstilsynet. Fristen er satt til 26. november.

Samtidig sier hovedverneombud Lars Stinessen i Norwegian at problemstillingene er relevante også for andre baser.

Les også: Svært treg refusjon av Norwegian

– Jeg synes rapporten treffer godt med sine beskrivelser, sier Stinessen.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus