Meny

Solrike ferieideer til vinteren

Fra stille meditasjonssteder i Thailand til årets heteste søramerikanske destinasjon, her er en kikk på ulike vintersolmål. Foto: Kosarev Alexander (shutterstock.com)
Om det er en sløv strand du er ute etter, et familiested som vil gjøre alle glade, eller en ferie fra all den fete maten i jula, her er et utvalg solrike reiseforslag som kan hjelpe deg unnslippe vinterens kalde klør.

Er du på utkikk etter en øde øy? Vil du reise til et avsidesliggende hjørne av verden med din kjære for en mulighet til å unnslippe helligdagenes galskap, vinterens herjinger og hverdagslivets monotoni?

Da finnes det kanskje ikke noe bedre sted å finne sammen igjen med din partner enn Bora Bora, som magasinet Travel + Leisure har kåret til verdens mest romantiske øy i 2013.

Hytter står på stylter over blikkstille vann og gir par et intimt miljø med intet annet enn lyden av myke bølger til å lulle dem i søvn, med milevis av rolige strender som også gir en følelse av privatliv. Feriesteder man kan forsøke: St. Regis Bora Bora Resort eller Four Seasons Resort Bora Bora.

Les også: De ti beste skihotellene i Alpene

Bli kvitt feriegiften

Du går en forspist ferietid i møte, med ribbe, kålstuing, marsipan og annet som flyter av fett og sukker. Tross dine beste intensjoner har du ikke klart å stå imot: Du vet at dette året ikke vil bli noe annerledes.

Hvorfor ikke bare akseptere din kalorisprengte skjebne og gå inn for en slankekur etter ferien for å rense kroppen for fett og alkohol under sola på Bali?

Golden Rock Retreat tilbyr 4-, 7- og 10-dagers programmer som inkluderer å drikke kroppsrensende te, fersk papaya eller kokosnøttjuice, leverrensende shakes og massasje i hytter og villaer ved stranden.

Les også: Hun driver restaurant i stua

Verdens vakreste strand

Folket har talt. I TripAdvisors ferskeste Traveler’s Choice Beach Awards, har Rabbit Beach på Lampedusa sør i Italia blitt stemt frem som verdens vakreste av millioner av brukere.

Den avsidesliggende utposten sto frem som favoritt for sine hvite, sandfylte, rene strender og slående utsikt over Middelhavets kyster, beskrevet som «paradis på jorden».

Få den latinske følelsen

Hvis du ikke er typen til å ligge og dra deg på stranden med alt inkludert og heller vil ha kultur og historie mens du mesker deg med solen, kan du vurdere å planlegge en opplysningsreise til Quito i Ecuador, som har blitt beskrevet som arnested for tidlig Inkahistorie, og nylig ble kåret til Sør-Amerikas ledende feriemål av World Travel Awards South and Central America, en begivenhet kjent som reiseindustriens Oscar-utdeling.

Akkurat i tide til å sammenfalle med stedets 35. årsjubileum som UNESCO verdensarvsted blir hovedstaden i Ecuador utpekt som det neste store reisemålet i regionen, og stjeler dermed søkelyset fra utfordrere som Rio de Janeiro, Lima og Buenos Aires.

Byen er grunnlagt på ruinene av en Inkaby og ligger mellom vulkanske fjell i Andes. Quito blir beskrevet som en by fryst i tiden, og kan skryte av det best bevarte historiske sentrum i Latin-Amerika.

Les også: Hun driver restaurant i stua

Stillheten etter ferien

Noen år er det som kjeven går av ledd med alt småprat, høflighetsfraser og sladder i løpet av høytiden. Du kjenner behovet for fred og ro melde seg etter at ferietiden er over.

Hent deg inn igjen ved Suan Mokkh International Dharma Hermitage i Chaiya i Thailand, der mer enn 22.000 besøkende har gjestet på jakt etter fred og ro. Og vi mener virkelig ro.

Fra første dag hver måned organiserer senteret ti dagers stille meditasjon som lærer deltakerne hvordan de kan meditere ved hjelp av stillhet. Dette er ikke noe luksuriøst opplegg, og besøkende sover på enkle stråmatter, hviler hodet på treputer med et teppe og et moskitonett. Selvsagt er det ikke tillatt med telefon.

Les også: Litterære reiser: Opplev verden fra sofakroken

Barnevennlig utfluktssted for familien

Alle foreldre vet at familieferier styres av et mikrokartell av barn som regjerer ved hjelp av sutring og raserianfall.

Ifølge TripAdvisor er luksusleilighetene ved Floridays Resort Orlando det beste hotellet for familier i USA. Eiendommen er strategisk plassert nær Walt Disney Resort, SeaWorld og Universal Orlando Resort, og det er enkel transport til og fra parkene.

Les også: Du trenger ikke blakke deg for å bo bra

Oversatt og tilrettelagt for ABC Nyheter av Ole Peder Giæver

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus