Tilbring Halloween-natten i et hjemsøkt slott

SKUMMELT: Sjekker du inn på noen av hotellene på denne listen er du modig. Foto: Trivago
SKUMMELT: Sjekker du inn på noen av hotellene på denne listen er du modig. Foto: Trivago

Våger du å sjekke inn på hjemsøkte slottshotell når den skumleste datoen i kalenderen nærmer seg?

Barn rundt om i hele verden feirer Halloween ved å kle se ut og går fra dør til dør for å spørre om godteri.

For de som ønsker seg litt mer spenning på skrekkens dag har hotellsøkesiden Trivago oppført en liste over hjemsøkte hoteller.

I Europa finnes et hotellrom der et spøkelse visstnok kun viser seg i nærvær av kvinner, mens det i Danmark finnes et slott som har rykte på seg som et av de mest hjemsøkte stedene i verden.

Sjekker du inn på noen av disse hotellene, er du altså ganske modig.

Dette er Europas skumleste hoteller:

Parador de Cardona (Cardona, Spania)

Hotellet Parador de Cardona ligger på toppen av en bakketopp og har en mektig utsikt over den katalanske byen Cardona i Spania.

Booker du rom 712 gjør du Halloween-natten ekstra spennende.

Her skal det etter historiene bo et spøkelse som visstnok kun viser seg i nærvær av kvinner, og det har blitt sett av både ansatte og besøkende. Da slottet ble restaurert og stengt for offentligheten en periode, var vaktmesteren aldri i stand til å få sin trofaste vakthund til å følge ham gjennom korridoren utenfor rommet.

Hunden stanset kort og bjeffet mot døren til rom 712. Dette gjentok seg dag etter dag i halvannen måned til hotellet sto ferdigrestaurert.

På dette rommet kan du imidlertid nyte en nydelig utsikt, sove i en deilig dobbeltseng med baldakin, og kanskje venter det mer for den eventyrlystne. Fantasien har ingen grenser…

Les også: Her sikrer du deg den «gode» Halloween-stemningen

CastelBrando Hotel (Cison di Valmarino, Italia)

Bare 50 minutter unna den idylliske byen Venezia finner man middelalderslottet CastelBrando.

Navn som Vivaldi og Casanova har besøkt hotellet, men likevel virker de fleste historiene å være opphengt i et annet navn; nemlig greven Brandolini, som i sin levetid var en fryktet og hatet mann.

Brandolini skal ha vært kjent for å gjøre mest mulig ut av sine rettighet

er som greve. Bruder som befant seg på hotellet ble pålagt å tilbringe bryllupsnatten med ham heller enn med sine ektemenn. Kvinner som var motvillige ble halshugget og kastet gjennom en luke på grevens soverom. Det sies at man en gang kunne se skrikende hoder rulle nedover fjellsiden. Skrikene deres skal fortsatt kunne høres i dag.

Luken eksisterte fortsatt under første verdenskrig, da den ble brukt som rømningsvei ut fra slottet.

Les også: Reisemålene som gir frykt og mareritt

Dalhousie Castle (Edinburgh, Skottland)

I det 13. århundre ble Dalhousie Castle bygget på bredden av elven South Esk, ikke langt fra Edinburgh.

Den første beboeren var Simon av Ramsay, og slottet har siden vært bebodd av hans folk i 800 år - helt frem til 1977. Legenden sier at en av Ramsay-lordene av det 16. århundre hadde en elskerinne med navnet Lady Catherine.

Da hans kone fant ut om affæren, satte hun Catherine i fengsel og sultet henne til døde. Catherines spøkelse sies å hjemsøke Dalhousie Castle den dag i dag, og om du besøker hotellet kan du oppleve at hun trykker deg på skulderen.

Flere spøkelser sies å gå igjen her, og er du modig nok kan du melde deg på en av hotellets egne spøkelses-omvisninger.

Les også: Indias mest folkerike by hjemsøkes av «levende spøkelser»

Dragsholm Slot (Svinninge, Danmark)

Har du planer om en dansketur kan du like godt droppe København og heller sjekke inn på Dragsholm.

Dette slottet ligger en drøy times kjøretur fra den danske hovedstaden, og med en gang du ankommer hotellet vil du føle en blanding av en rik fortid, nåtid og fremtid i harmoni. Slottet har rykte på seg som et av de mest hjemsøkte stedene i verden. Det sies at over 100 spøkelser, ånder og gjenferd beveger seg på eiendommen.

Slottet ble oppført i 1215, og under reformasjonen i 1536 fungerte det som statsfengsel. Her satt blant annet den skotske jarlen av Bothwell fanget i fem år. Han døde i fangenskap, og det sies at hestevognen som kjørte på kisten hans stadig kan høres på gårdsplassen fra tid til annen. Her kan du også møte spøkelsene av «den ulykkelige grå dame» og «den hvite dame».

På hotellet kan du også komme til å oppleve dører som åpner seg og ikke vil lukke igjen, lys som blir blåst ut, hodeputer som blir revet bort under hodet ditt mens du sover, og lignende. Du bør altså ikke være lettskremt om du velger å tilbringe din Halloween på dette slottet.

Les også: Tårn av hodeskaller overrasket arkeologene

Villa Saint Antoine (Clisson, Frankrike)

På grensen til Bretagne finner vi det historiske slottet Château de Tiffauges plassert rett ved hotellet Villa Saint Antoine.

Dette middelalderslottet dateres tilbake til det 12. århundre, kjent for å ha huset den beryktede seriemorderen Gilles de Rais. Han var en leder i militæret og kompanjong av Jeanne d’Arc, men bak dette skjulte han en mørk hemmelighet. Den fryktede mannen skal ikke bare ha tilkalt demoner, men også ha myrdet over 100 barn.

Han ble hengt for sine forbrytelser i 1440.

Det sies at du fra slottet kan høre ekko av ropene fra hans utallige ofre på måneløse netter.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Relais Castello Bevilacqua (Bevilacqua, Italia)

Hotellet ligger i hjertet av den vakre Verona-regionen i Italia, og dette autentiske slottet fra det 14. århundre er forankret i en rik historie og tradisjon. Legenden skal ha det til at slottet har blitt hjemsøkt av dets tidligere eier Guglielmo Bevilacqua siden en brann i 1884.

I dag er slottet også Relais Castello Bevilacqua – et romantisk og luksuriøst firestjerners hotell.

Gjestene kan nyte himmelsenger og doble boblebad i juniorsuitene, og prøve seg på tradisjonelle venetianske retter i den elegante restauranten.

Les også: 4.400 år gammelt gravkammer funnet i Egypt

Personvernpolicy