Fjernstyrte turister viser deg Melbourne

TURISTGUIDE TIL MELBOURNE: Fem dager, fire fjernstyrte turister og 8700 forespørsler fra nettbrukere har gjort nettsiden remotecontroltourist.com til en annerledes guide til Melbourne. Foto: Colourbox.com
TURISTGUIDE TIL MELBOURNE: Fem dager, fire fjernstyrte turister og 8700 forespørsler fra nettbrukere har gjort nettsiden remotecontroltourist.com til en annerledes guide til Melbourne. Foto: Colourbox.com

Nettbrukere fra hele verden fikk fjernstyre to mennesker rundt om i Melbourne i fem dager. Resultatet har blitt en annerledes reiseguide til byen.

Det er ikke uvanlig å ty til spesielle stunts for å tiltrekke turister. Tidligere i år lanserte Visit Norway kampanjen «The Scream» der de oppfordret folk til å gjøre opptak av seg selv mens de skriker så høyt de kan, inspirert av Edvard Munchs verdenskjente maleri.

Forrige uke lot turistmyndighetene i den australske delstaten Victoria potensielle turister fjernstyre to mennesker i Melbourne via nettsiden remotecontroltourist.com.

De fjernstyrte turistene var utstyrt med hjelmer med mikrofon og videokamera. GPS gjorde det mulig å følge med på hvor de beveget seg rundt om i den Australske storbyen.

De fire ble bedt om å besøke alt fra kjente severdigheter, til restauranter, kafeer, parker og kunstgallerier.

Se også: Verdens rareste strender

Til sammen kom over 8700 forespørsler via nettsiden i løpet av de fem dagene. En ivrig bruker kom med over 200 forespørsler.

Forstedet St. Kilda, som er kjent fra den populære tv-serien «The Secret Life of Us», og blant annet kan by på en vakker strand og fornøyelsespark, var det området som de fikk flest forespørsler om å besøke.

Resultatet av eksperimentet har blitt en nettside med videoer fra og beskrivelser av de ulike stedene som de fjernstyrte turistene besøkte, i tillegg til blant annet kart og bilder.

Det er en annerledes reiseguide til Melbourne som kan være verdt å kikke innom om man planlegger en tur «down under».

Se også: Gratis byreiseguider

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus