Slik unngår du å pakke for mye

EN KLASSIKER: Er du også en av dem som pakker for mye, selv på korte(re) turer? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det råd. Foto: PantherMedia
EN KLASSIKER: Er du også en av dem som pakker for mye, selv på korte(re) turer? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det råd. Foto: PantherMedia

Kofferten må ikke true med å revne i kantene.

Noen betaler overvekta uten å mukke, mens andre bruker badevekta hjemme før de reiser til flyplassen for å sjekke om de har noe å gå på.

Men hva med å unngå å havne i en vektskvis i utgangspunktet? Hva med en koffert som ikke er lesset stappa full, og som gir deg brokk på veien fra sikkerhetssjekken til innsjekk?

Den amerikanske avisa USA Today har laget en liste over de beste tipsene for å unngå både overvekt og brokk, og selv om noen av rådene garantert vil bli møtt med latterliggjøring fra dette er jo en selvfølge!-kommentariatet, er det nok noen som vil finne noe nyttig her likevel.

Begrens deg til håndbagasje

Foto: PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIFoto: PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAI

Dette er et kjent prinsipp fra kunsten, hvor kunstnere bevisst begrenser sine valgmuligheter for å utnytte kreativiteten maksimalt. Greit, du skal bare på en helgetur til Roma, ikke male det neste «Mona Lisa», men ved å bruke håndbagasjen som utgangspunkt vil du tvinges til å tenke annerledes om hva du tar med. Reiser du med barn blir dette naturligvis vanskelig, men reiser du med barn er erfaringsmessig veldig mange ting vanskelig. Vi hopper derfor over familiereisende under dette punktet.

Pakk bare ting som kan brukes flere ganger

Med unntak av undertøy og sokker kan gensere, skjorter, bukser og skjørt brukes flere ganger. Dette forutsetter at du vet forskjellen på kniv og gaffel og å spise med hendene (for eksempel), men unngå å ta med akkurat de skoene som passer med akkurat den kjolen. Unntaket er hvis du heter Mette-Marit og er på reise for å representere. Da har du lov å ta med de skoene.

Variasjon øverst er enklere enn variasjon nederst

Bukser, spesielt olabukser, er standhaftige saker. Husk at de pleide å være arbeidsantrekket til cowboyer, så de tåler å bli brukt flere dager på rad. Ønsker du å skape variasjon i antrekket er det altså enklere å variere med lettere plagg som skjorter, topper og gensere, samtidig som du beholder samme buksa. Blir du avslørt kan du alltids handle en ny bukse lokalt, mens du forsøker å skjule skammen.

Det holder med tre par sko

Ja, kanskje holder det til og med med to par sko, i motsetning til hva USA Today påstår, mens andre er gale nok til å bare ha med skoene de går i. Skal du derimot på langtur, som for eksempel å se halve New York på fem dager, kan det være greit å ha et ekstrapar, i tilfelle du får vannblemmer eller andre ubehageligheter av ditt opprinnelige par.

Trenger du virkelig all elektronikken?

Smartmobilen din er både videospiller, fotoapparat og videokamera i ett, i tillegg til å være spillmaskin, lesebrett og i det hele tatt bekjemper av kjedsomhet og rastløshet. Kvaliteten på kameraene blir dessuten bedre og bedre, så, nei, du må ikke ta med speilrefleksen eller HD-kameraet ditt på tur, og kanskje kan du også la spillmaskiner, bøker og annet lesestoff ligge igjen hjemme. Joda, batteriet på mobilen kan selvfølgelig svikte, men da tar du rett og slett med deg en nødlader. Vi liker for eksempel denne godt.

La «sånn i tilfelle-ting» ligge hjemme

En av de mest irriterende pakketabbene mine er; «jamen, det kan jo hende jeg får bruk for denne fjernkontrollen hvis fjernkontrollen på hotellet svikter?», det vil si at jeg tar med ting jeg tror jeg kan få bruk hvis ting X eller ting Y skulle inntreffe. Med unntak av medisiner og liknende kan det være like greit å la det være. De fleste ting du tror kommer til å skje, skjer ikke likevel. Som å vinne i Lotto.

Ikke pakk i siste liten

Noen jobber best under press, andre tryner fullstendig under press. Pakker du i siste liten, vil sannsynligvis innholdet i kofferten bære preg av nettopp det. Det var derfor du pakket barneleker, selv om ingen av barna skulle være med på akkurat denne helgeturen. Beregn god tid, slik at du for eksempel kan kaste ut ting du først la oppi kofferten, men som du overhodet ikke har bruk for uansett hva som skjer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus