Vil homoteste turister

HOMOFILE TURISTER: Kuwait ønsker ikke at homofile skal besøke landet. Derfor jobber de nå med å få på plass en test som avslører turistenes legning. Foto: Wikimedia Commons
HOMOFILE TURISTER: Kuwait ønsker ikke at homofile skal besøke landet. Derfor jobber de nå med å få på plass en test som avslører turistenes legning. Foto: Wikimedia Commons

Har du planer om å reise til Kuwait i fremtiden kan du bli stoppet for å gå gjennom en homotest.

Det har skapt sterke internasjonale reaksjoner at president Vladimir Putin nylig signerte en lov som forbyr såkalt «homofil propaganda» i Russland.

Russiske myndigheter hevder at loven er ment for å hindre at unge mennesker blir påvirket av det loven omtaler som «homoseksuell propaganda».

Nå gjør nok et land det ekstra vanskelig for homofile.

Les også: Forbud mot homofile ekteskap oppheves i California

– Vil avsløre homofile

For oljestaten Kuwait har nemlig planer om innføre en medisinsk sjekk som skal hjelpe tollere fra å stoppe utenlandske homofile fra å komme inn i landet.

Overfor den engelske avisen Daily Mail bekrefter helseminister i Kuwait, Uousouf Mindkar, at de jobber med å utarbeide testen.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan den vil bli gjennomført.

– Vi vil innføre strengere tiltak som vil hjelpe oss å avsløre homofile som senere vil bli hindret inngang i Kuwait eller andre Gulf-land, sier Mindkar til den kuwaitiske avisen Al- Rai.

Les også: Avviser ikke dødsstraff for homofile

Homofile straffes med døden

Det er allerede forbudt å være homofil i Kuwait. Det samme er det i de andre Gulf-landene Bahrain, Qatar, Oman, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

I Kuwait risikerer man ti års fengsel om man blir avslørt som homofil etter fylte 21 år, mens man i Saudi-Arabia straffes med døden.

Ifølge Amnesty International straffer 78 land i verden homofili med fengsel, bøter eller arbeidsstraff. Det tilsvarer 40 prosent av FNs medlemsland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus