Utsetter varslet flystans i høstferien

KAN PUSTE UT: En storaksjon blant flygeledere i Europa kunne fått store konsekvenser for mange nordmenns høstferieplaner. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)
KAN PUSTE UT: En storaksjon blant flygeledere i Europa kunne fått store konsekvenser for mange nordmenns høstferieplaner. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

En varslet storaksjon blant flygeledere fra 10.oktober ville rammet høstferien til svært mange nordmenn. Nå er aksjonen utsatt på ubestemt tid.

Totalt 14.000 flygeledere rundt om i Europa skulle etter planen aksjonere 10. oktober, men etter et møte mellom flygelederorganisasjonen ATCEUC og Europakommisjonen forrige uke har de nå vedtatt å sette aksjonen på vent, opplyser ATCEUC i en pressemelding.

Stridens kjerne har vært om antallet flysoner i Europa skulle reduseres kraftig, noe ATCEUC hevder vil redusere sikkerheten betraktelig.

Nå har Europakommisjonen sagt seg villig til å diskutere omfanget, og streiken har derfor blitt satt på vent.

Det har blitt anslått at en aksjon av de dimensjonene ATCEUC forespeilet ville kunne koste opp mot 230 millioner pund, ifølge Daily Mail.

Norske flygeledere har tidligere uttalt til Aftenposten at de stiller seg åpne for å delta i en slik aksjon. De ønsket derimot ikke å gå konkret inn på hva som ligger i dette.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus