– Ikke press deg til å fly om du er syk

Dansk flysykespesialist mener det er et problem at mange spiller tøffere enn de er og presser seg til å ta fly, til tross for at de er syke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Dansk flysykespesialist mener det er et problem at mange spiller tøffere enn de er og presser seg til å ta fly, til tross for at de er syke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Har du infeksjonssykdom i kroppen bør du tenke deg om to ganger før du legger ut på flytur.

Det sier den danske spesialisten i flyreisesyke, Mads Klokker, til avisen Politiken.

Klokker mener det er et problem at mange spiller tøff og presser seg til å fly, til tross for at de er syke og burde holde seg i ro.

– Det er flere problemer knyttet til å reise med fly dersom du er syk. For det første trenger kroppen ekstra oksygen, som den ikke kan få i et fly. Har du i tillegg problemer med hjerte eller lunger, kan det bli direkte farlig. Og dessuten er det lett å smitte sykdommen videre, sier Klokker til den danske avisen.

Les også: Slik unngår du hovne bein

Han peker på at noe så trivielt som vannkopper i Skandinavia regnes som en relativt ufarlig sykdom, mens den i andre deler av verden kan utgjøre en mye større trussel.

– Selv en vanlig forkjølelse er ikke til å spøke med. I luften trekker årene i hodet seg sammen, fordi slimhinnene hovner opp. Dermed mister man også muligheten til å trykkutligne til mellomøret eller bihule. Dette igjen kan resultere i en sprengt trommehinne eller uhelbredelig svimmelhet, forteller overlegen ved det danske Rigshospitalet.

Les også: Her blir vi oftest syke og skadet på ferie

Overlegen anbefaler at passasjerer før avgang tester evnen til å trykkutligne ved å holde seg for nesen og puste med lukket munn.

– Hvis man ikke kan det, risikerer man problemer i luften, hevder Mads Klokker.

Les også: Slik kan du forhindre «feriemage»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus