Norwegian vil starte nytt flyselskap

Norwegian ønsker å utvide virksomheten. Foto: NTB scanpix
Norwegian ønsker å utvide virksomheten. Foto: NTB scanpix

Norwegian har søkt Luftfartstilsynet om å starte et nytt flyselskap. Selskapet skal først og fremst satse på nye markeder i Europa.

Norwegian søkte om lisens i begynnelsen av september og ønsker å starte opp selskapet Norwegian Air Norway AS, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er det først og fremst juridiske årsaker til at Norwegian ønsker seg en lisens til, men store deler av dagens virksomhet kan likevel bli flyttet over i det nye selskapet, noe som fører til at de fleste flyene sannsynligvis blir registrert i et EU-land og ikke i Norge.

Norwegian flyr nå på en operativ lisens fra Luftfartstilsynet, samt en AOC (Air Operator Certificate). Det nye selskapet vil senere søke om en EU-AOC slik at det kan fly på EU-vilkår.

– Norge har ikke de samme avtalene med alle land, så derfor er det komplisert å fly med en vanlig norsk lisens, sier driftsdirektør Asgeir Nyseth i Norwegian.

Ifølge Nyseth er ikke søknaden til Luftfartstilsynet styrebehandlet ennå.

– Vi søker i forkant, så kan vi eventuelt trekke søknaden om vi ombestemmer oss, sier han.

I sommer søkte Norwegian om en irsk AOC i forbindelse med de nye langdistanseflyene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus