Parkerer Dreamliner – leier inn erstatningsfly

Norwegian erstatter det ene av sine to Dreamliner-fly med leiefly. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
Norwegian erstatter det ene av sine to Dreamliner-fly med leiefly. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter trøbbelet med sine to Dreamliner-fly den siste tiden, leier Norwegian inn et erstatningsfly mens den ene Dreamlineren tas ut av langdistanserutene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Igjen betyr det at mange av passasjerene som hadde sett fram til å reise med det nye prestisjeflyet, i stedet blir transportert av en maskin fra det portugisiske leasingselskapet HiFly, skriver VG. Det er det samme selskapet som Norwegian benyttet da leveransen av Dreamlinerne var forsinket.

Les også: - Boeing har undervurdert problemene

– På grunn av de store forsinkelsene den siste tiden og av hensyn til passasjerer som skal reise med oss framover, har vi valgt å ta vår andre Dreamliner, EI-LNB, ut av langdistanseproduksjon inntil videre, bekrefter Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Han sier Boeing skal vedlikeholde og teste flyet for å sikre stabil drift før flyet settes tilbake i trafikk. Sandaker-Nielsen vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

– Det viktigste er at stabiliteten kommer opp på et nivå hvor vi ikke får store forsinkelser. Så nå må Boeing bare få gjøre den jobben de skal, sier han til NTB.

Les også: Nå kan du gjøre et høstferiekupp

Det er i første omgang passasjerer på langrutene fra Stockholm som nå må se langt etter Boeings nye prestisjefly.