Her er høsten vakrest

Her er høsten vakrest
Her er høsten vakrest

I løpet av noen få uker vil mange steder verden over vise seg i høstdrakt. Lonely Planet har satt sammen en liste over steder du ikke vil gå glipp av akkurat nå.

Høsten er kanskje tiden hvor du begynner så smått å lengte tilbake til varmen, men også denne årstiden har sitt å by på. Lonely Planets reiseeksperter har satt opp en liste over stedene i verden som er vakrest om høsten.

Agawa Canyon, Canada

Tar du toget nordover fra Ontario vil du kunne oppleve verdens vakreste høstfarger, mener Lonely Planets eksperter, men de er ikke alene om den oppfatningen. Agawa Canyon har også inspirert en rekke av Canadas kjente landskapskunstnere, som Tom Thompson og «Group of Seven» som fanget området på lerret i begynnelsen av 1900-tallet.

Foto:COLOURBOXFoto:COLOURBOX

Loiredalen, Frankrike

Akkurat nå er vinbøndene i Frankrike i full gang med å høste inn druene, samtidig farger høsten landskapet rødt, gult og orange. Lonely Planet mener høsten er den beste tiden å besøke vindistriktet i Loiredalen på.

– Ta deg et glass vin og ny utsikten fra en av de mange slottene i området. Høsten kommer til å bli din favoritt-tid å besøke Frankrike på, om den ikke er det allerede, oppfordrer Lonely Planets eksperter.

Foto: Craig DrolettFoto: Craig Drolett

Huang Shan, Kina

Hvert år flokker kineserne til «de gule fjellene» i Huang Shan. Reiseekspertene beskriver høsten som en magisk tid i Huang Shan med slørete skyer og utenomjordisk atmosfære.

Foto: Jochen SchlenkerFoto: Jochen Schlenker


Forrest of Dean, England

Denne eldgamle skogen var en gang i tiden jaktmark for de kongelige, og det er lett å forstå hvorfor. Skogens gedigne trær minner om noe man kan se i filmer om trolldom og gamle riddere, og om høsten er skogen ekstra vakker. Blir man imidlertid lei av å titte på trær finnes det andre ting man kan ta seg til. Her er det gode muligheter for å leie kajakk, terrengsykler og «zipline» i skogen.

Foto: David Lloyd Foto: David Lloyd

White Mountains, New Hamphire, USA

Ifølge Lonely Planet er New England synonymt med høst, og å finne et sted å ta fargene innover seg er ingen enkel oppgave. Ekspertene har likevel plukket ut nasjonalparken White Mountains som det beste stedet. I tillegg til flere hundre kilometer med turterreng og sceniske kjøreruter som byr på steinbruer, historiske steder og byer, finnes det også over hundre fossefall.

Foto: Anthony QuintainoFoto: Anthony Quintaino


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus