Meny

De ti vanligste reisetabbene

Bruker du god tid til å lese deg opp på reisemålet er det større sjanse for at du får en vellykket ferie. Foto: Colourbox.
Om du følger disse reisetipsene gjør du ferien litt bedre for deg selv.

Selv de mest reisevante bruker tid til å planlegge ferien, og med litt kunnskap om reisemålet kan du unngå de vanligste tabbene.

Nettstedet Huffington Post lister opp 10 klassiske feil turister ofte begår på tur. Ved å unngå disse kan din neste reise trolig bli husket for andre ting enn tapt bagasje og turistfeller.

1. Knapp tid til flybytte

Mange tror man har god tid når man mellomlander på vei til feriedestinasjonen. Selv om 45 minutter virker overkommelig for å komme seg mellom flyene, kan man være uheldig. Kø og overkapasitet på de store flyplassene kan koste deg dyrt. Derfor bør du ha minst en og en halv time på deg for å rekke flyet. Sjansene reduserer samtidig for at flyselskapet mister bagasjen din.

2. Sjekker ikke passet

Det kan ta lang tid å få tilsendt pass. Hver sommer er det høy trafikk for å få tilsendt nye pass, så vær tidlig ute. Derfor gjør du lurt i å sjekke om passet ditt har utløpt.

Les også: Sjekk om du ble feriesvindlet

3. Undervurderer avstanden fra hotellet til sentrum

Når du besøker en by kan det være lurt å bestille hotell midt i sentrum. Store avstander fra hotellene i utkantene av byene koster deg tid og penger. På ferie skal du slappe av - ikke sitte i buss eller taxi. Har du med barn kan du slippe frustrerte barn om de slipper å sitte i taxi, men heller få bade på hotellet.

4. Skal se alt

Skal du besøke storbyer som Roma, London og Paris bør du sette av minst tre dager til besøket. På den måten vil du ende opp med en ferie med god tid og slipper å jage rundt for å se mest mulig på kort tid. Vil du virkelig oppleve en storby burde du ta spaserturer, ikke i taxien til og fra turistfeller.

5. Er ikke ærlig om sine interesser

Det er ingen skam om du vil ta det rolig på en kafé, eller leve livets glade dager i en hengekøye. Før du planlegger ferieaktiviterer bør du sett deg ned og tenke grundig gjennom hva du vil at turen skal være, deretter følge reiseruten du har bestemt deg for.

Les også: Slik holder du vekten i ferien

6. Oppsøker turistfeller

Det kan være fristende å synke ned i en stol i den første restauranten eller baren du se, men gjør litt arbeid med å finne de gode restaurantene. Et tips kan være å oppsøke blogger som fokuserer på mat, gjerne i en gitt by. Hold deg unna serveringsstedene ved populære handlegater, men spør lokalbefolkningene eller ta beina fatt og gå litt utenfor det tette bybildet og finn lokal mat.

7. Velger hotell ut fra markedsføringsbilder

Et hotell eller resort kan bruke et nøye utvalgte bilder for å tiltrekke seg gjester. Sjekk derfor på nettsteder til en tredjepart, som TripAdvisor og Oyster for å se om hvordan andre gjester har oppfattet hotellet.

Det er kjedelig om forventningene ikke stemmer med virkeligheten. Glem aldri at hoteller er en industri som er ment å tjene penger på deg og andre reisende.

8. Leser ikke leiekontrakten

Etablere tillit er avgjørende når du ønsker å bestille et opphold i andres hjem i stedet for et hotell. Spør gjerne utleieren mange spørsmål før du signerer leiekontraken. Føler du deg ikke komfortabel er det ingen skam å trekke seg. Å vise genuin interesse kan gjør at du får en god tone med utleieren og du kan trolig forvente deg en god ferie.

Les også: Smart bruk av kredittkort

9. Velger en avsideliggende flyplass for å spare penger

Det kan virke smart å lande på en avsideliggende flyplass for å spare penger, men reisetiden koster både tid og penger. Velg en flyplass så nærmere som mulig og du får bedre tid til å tilbrinde på din destinasjon. 

Med mindre din flybillett er betydelig billigere og de ​​ekstra kostnadene er lave eller ikke-eksisterende, kan det være bedre å velge en av de vanlige flyplassene.

10. Går på timeshare-visninger uten å ville kjøpe

Useriøse selgere av timeshare og ferieleiligheter har sine smarte triks for å overbevise deg i feriemodus om at deres produkter er de beste, men ferietiden din er mer verdifull enn et gratis spaopphold eller en matkupong. Takk nei til et møte med en selger om du ikke er interessert i å kjøpe, for det finnes flere eksempler der timeshare-selgere har lagt press på kunder som kun har vært ute etter en gratis middag eller noen drinker.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus