Passbook passer på bookingen

Slik ser Passbook-appen ut nå. Men med iOS vil det komme både estetiske og praktiske endringer. (Skjermdump: Apple)
Slik ser Passbook-appen ut nå. Men med iOS vil det komme både estetiske og praktiske endringer. (Skjermdump: Apple)

Da Apple lanserte Passbook med iOS 6, var det få aktører som tok det i bruk. Nå blir det stadig flere.

Da Passbook i fjor ble lansert sammen med Apples iOS 6, var det med en heller skral liste over samarbeidspartnere, spesielt for oss som bor i Norge.

Hos undertegnede ble den i alle fall ganske raskt lagt i mappa "Gøyalt", hvor jeg også har Apples aksje-app, vær-app (bruker heller Yr) og Safari (bruker heller Chrome).

Men nå er det faktisk så mange bruksområder, også for oss nordmenn, at det er verdt å plukke den fram fra mappen med apper du aldri bruker.

Les også: Yahoo! Weather er faktisk en ganske lekker vær-app

Flere flyselskaper

I skrivende stund har de fleste store flyselskapene som flyr til og fra Norge lagt inn Passbook-støtte i appene sine.

SAS, KLM, Lufthansa, Air France og British Airways er blant selskapene som allerede har denne støtten. Norwegian sier at de jobber med å få Passbook-støtte i sin app, men vet ikke når det vil bli klart.

I tillegg kan billetter du kjøper gjennom Nettbuss sin app legges til Passbook. Det samme gjelder en rekke kinoer over hele landet, men her er det stort sett bare de små kinoene som er Passbook-kompatible.

Les også: NSB: Kundene straffes når appen ikke virker

Hvorfor Passbook?

Så hvorfor bruke Passbook? Vel, det er det flere grunner til. For det første kan du samle alt av billetter, kuponger og annet i én app.

For det andre tilbyr Passbook utvidet funksjonalitet. Du kan velge å la Passbook vise billetten på låst skjerm, slik at den er klar på mobilen når du ankommer sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Les også: Drømmesommeren gir latterlige priser

Dette skjer ved hjelp av geolokasjoner, så når du er i nærheten av flyplassen eller kinoen dukker den rette billetten opp på låseskjermen. Den kan også dukke opp på et gitt tidspunkt - for eksempel en time før forestillingen på det lokale kulturhuset.

Sist, men ikke minst: Flere aktører har, eller planlegger, støtte for oppdatering av billettinformasjon. Det vil si at du kan få et varsel om konserten er utsatt, flyet har byttet gate, eller andre viktige oppdateringer.

Les også: Thailand er det billigste matlandet

Hva skjer videre?

Tirsdag kveld lanseres trolig Apples nyeste iPhone, og sannsynligvis får vi vite mer om når iOS 7 blir klart for nedlasting.

Forbered deg: Slik oppdaterer du til nytt iOS

I beta-versjonen av iOS 7 har Passbook fått nytt design, og det skal være gjort to endringer: Appen får innebygd kamera som kan scanne QR-koder og strekkoder, og animasjonen som kommer når du sletter en billett blir endret. I tillegg har det lenge blitt spekulert i at Passbook vil kunne fungere som en lommebok, hvor butikken kan scanne en QR-kode på telefonen i stedet for at du trekker bankkortet. Hvilke endringer som kommer blir klart tirsdag kveld klokka 19, norsk tid.

På DinSide fra klokken 19: Vi følger Apples pressekonferanse

Det finnes også lignende apper til andre telefoner. Samsung har for eksempel sin egen app som fungerer med Galaxy-serien.

Det finnes også flere generiske Android-apper, blant annet PassWallet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus