Dette bør du få med deg på Europa-ferie i høst

FOR EN GOD SAK: Løp med andre gorillakledde mennesker gjennom den engelske hovedstaden i høst og bidra til å redde de utrydningstruede dyrene, samtidig som du får en annerledes London-opplevelse. Foto: NTB scanpix
FOR EN GOD SAK: Løp med andre gorillakledde mennesker gjennom den engelske hovedstaden i høst og bidra til å redde de utrydningstruede dyrene, samtidig som du får en annerledes London-opplevelse. Foto: NTB scanpix

Sjokoladefestival, gorillaløp og trøffelsmaking er noe av det du kan oppleve om du reiser i Europa denne høsten.

Høsten er en fin tid for kortere reiser til ikke så veldig fjerne strøk. Planlegger du en langhelg i Europa kan du med riktig timing sikre deg en helt spesiell opplevelse.

– Det finnes uendelige muligheter for en opplevelsesrik høst i Europa. Fra store og verdenskjente begivenheter til høyst utradisjonelle, men morsomme arrangementer - tilbudet er nærmest ubegrenset, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com i en pressemelding.

Bookingtjenesten har laget denne listen med anbefalinger for høsten i Europa:

Gorillaløpet, 21. september i London

For tiende år på rad setter dette veldedighetsløpet utrydningstruede gorillaer på agendaen. Kledd i gorillakostymer løper hundrevis av mennesker gjennom London sentrum for å samle inn penger til en organisasjon som jobber for å bevare gorillaene. Den syv kilometer lange ruten går forbi flere kjente landemerker, som Tower of London og St. Pauls katedral. Deltagelse koster 80 pund (cirka 750 kroner) og inkluderer et gorillakostyme som man får til odel og eie.

Eplefestival, 21. september i Egremont, England

Egremont Crab Fair er en av de eldste festivalene i verden, med historie helt tilbake til 1200-tallet. Festivalen er definitivt mest kjent for sitt grimasemesterskap. Målet er å forvrenge ansiktet til rare og unaturlige grimaser mens man har seletøy rundt nakken. Deltakelse er åpent for alle. Opprinnelig var festivalen en innhøstningsfestival, den åpnes derfor med en eplekasseparade.

EM i Volleyball, 28.–29. september i København

København er et populært reisemål for nordmenn og ikke uten grunn. Her finnes blant annet flere av Europas mest spennende restauranter. I september får sportsinteresserte, og spesielt volleyballinteresserte, en ekstra grunn til å besøke den danske hovedstaden. Europamesterskapet i volleyball for herrer foregår i år i Danmark og Polen i perioden 20–29. september. Finale- og semifinalekampene blir spilt den siste helgen på den storslåtte Parken stadion i København.

Les også: Flere gode grunner til å besøke København

Sesongavslutningen på Ibiza

Ibiza besøkes av flere millioner mennesker årlig. Den spanske øya er mest kjent for sine mange nattklubber, der de heteste DJ-ene spiller for danseglade gjester. De siste ukene av sesongen slår alle nattklubbkonseptene på stortromma med heftige avslutningsfester.

Kulturnatta i Göteborg, 11. oktober

En kveld i oktober hvert år holder Göteborgs teatre, gallerier og kafeer åpent til langt på natt. Gjennom blant annet danseforestillinger, kunstutstillinger, diktopplesinger og jazzkonserter, har både innbyggere og besøkende til byen mulighet til å oppleve det beste Göteborg har å by på kulturfronten. De fleste arrangementene under kulturnatta er gratis, noen krever et Kulturnatta-kort som selges for 150 svenske kroner.

Roma jazzfestival, 20. oktober – 2. november

Det er mange gode grunner til å besøke Roma og høsten er en fin tid. Jazzentusiaster får en ekstra god grunn i slutten av oktober, når denne jazzfestivalen, som er en av de mest kjente høstbegivenhetene i Italia, går av stabelen. Festivalen tiltrekker seg både musikere og publikum fra fjern og nær. Jazzmusikken har hatt godt fotfeste i Roma siden andre verdenskrig. Byens mange jazzklubber er en viktig arena for europeisk jazz.

Trøffeldager i Istria, Kroatia, fra september til november

Mange anser trøfler fra Istria-halvøya for å være noen av de beste i Europa. Denne lille, fjellrike halvøya i den nordvestlige delen av Kroatia er velsignet med skoger fulle av trøfler. I helgene i september, oktober og første helg i november arrangeres trøffeldager eller trøffelfestivaler, med ulike arrangementer, inkludert matmarkeder der man selvfølgelig kan smake ulike retter laget med trøfler.

Sjokoladefestival, 13.-15. desember i Genève, Sveits

Under byens største festival, l'Escalade, knuses marsipanfylte kjeler laget av sjokolade, og de søte bitene plukkes opp og spises. Festivalen feirer at angrepet ledet av hertugen av Savoy, ble avverget 11. desember 1602. Et par dager i forveien av festivalen arrangeres l’Escalade-løpet. Der du har mulighet til å løpe åtte kilometer gjennom gamlebyen, sammen med 20.000 andre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus