På denne klippen bor Maxime

Det tar omlag 20 minutter for Maxime å klatre opp stigen for å komme hjem. Foto: Amos Chapple / Rex Feature.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De første to årene bodde 59 år gamle Maxime i et kjøleskap på klippen "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

Artikkelen fortsetter under annonsen

GEORGIA: 40 meter over bakken i et avsidesliggende område sentralt i Georgia bor en middelaldrende mann på toppen av en kalksteinsklippe.

Dette er Maxime Qavtaradze, en ortodoks munk som for 20 år siden bestemte seg for å trekke seg tilbake for å vie livet til bønn og stillhet.

– Da jeg var ung drakk jeg mye. Jeg tok stoff og gjorde alt mulig. Da jeg til slutt havnet i fengsel innså jeg at det var på tide med en forandring, forteller Qavtaradze i et intervju med fotobyrået Rex Features - som i den utrolige bildeserien øverst har dokumentert livet til den georgiske munken på Katskhi-pillaren i Georgia.

– Tidligere brukte jeg ofte å sitte med venner og drikke i åssidene rundt her. Og da tittet jeg ofte opp på dette stedet hvor jord og himmel møtes, forteller han.

– Vi visste at munker en gang bodde på toppen av klippen, og jeg følte en voldsom respekt for dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Eventyrlige Georgia

Klatret opp i 1993

I 1993 avla Maxime munkeløftet og klatret opp den 40 meter høye klippen for å starte sitt nye liv.

Men det var ikke bare lett å skulle fortsette i fotsporene til tidligere tiders asketiske prester og munker.

Da de ottomanske tyrkerne invaderte Georgia på 1400-tallet, ble det også slutt på bosettingen på Katskhi-pillaren. Bare ruiner var igjen av de tidligere bygningene da Maxime flyttet opp.

– I de to første årene hadde jeg ingenting, derfor måtte jeg sove i et gammelt kjøleskap for å få beskyttelse fra vær og vind, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne turen koster tre kroner

Siden den gang har Maxime og den lokale menigheten laget en stige opp til toppen, gjenoppbygget kirken samt konstruert en liten hytte hvor Maxime kan tilbringe dagene med bønn, lesing og «forberede seg på å møte Gud».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglige nødvendigheter og proviant heises opp til toppen av klippen av frivillige på bakken.

Religiøst samfunn

Etter at området ble gjenoppbygget har det oppstått et lite samfunn rundt foten av klippen. Det besøkes ofte av unge menn som kommer for å få veiledning og hjelp fra Maxime og prestene som bor i området.

To ganger i uken klatrer Maxime ned stigen for å delta i nattlige bønner samt å lytte og gi råd til de unge, villfarne mennene.

Det tar 59 åringen 20 minutter å klatre ned metallstigen. Når Maxime en dag blir for gammel til å bruke den, vil han bli værende på toppen for godt, skriver fotobyrået Rex Features.

Men Maxime er ikke redd for isolasjonen.

– Jeg trenger stillheten. Det er bare i roen her oppe at du kan føle Guds nærvær.

Se den utrolige bildeserien øverst.