Fem hoteller for nudister

Nudiststranden ved Vritomartis Hotel sør på Kreta. Foto: Vritomartis Hotel
Artikkelen fortsetter under annonsen

For dem som ønsker å være nakne sammen med andre på ferie, kan disse fem hotellene være gode alternativer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mer om naturisme

Naturistbevegelsen startet rundt 1900 i Tyskland og Sveits og spredte seg rundt den første verdenskrig til andre land.

I Norge finnes flere tilrettelagte områder utendørs til bruk for folk som foretrekker å sole seg og bade uten klær. Flere steder er det også organisert tilbud for innendørs bading.

Norsk Naturistforbund som ble stiftet i 1963, hadde i 2006 om lag 2000 medlemmer gjennom sine lokallag.

Kilde: Store norske leksikon

Naturisme eller nudisme er en bevegelse som søker å fremme en måte å leve på som er i harmoni med naturen, ved felles nakenhet når det er naturlig, blant annet ved bading.

Reisenettstedet Trivago har plukket ut fem hoteller som er midt i blinken for nudister som ønsker å kunne gå uten klær på ferie.

To av de utvalgte hotellene ligger i Hellas, de øvrige ligger i Østerrike, Frankrike og Saint Martin.

Vritomartis Hotel Ved dette resortet tilbys nudistgjestene rolige omgivelser i Chora Sfakion, sør på den greske øya Kreta. Her er både voksne og barn velkomne.

Nettside: http://www.vritomartis.com/

Landhaus Lürhmann Dette hotellet ligger ved det østerrikske skiresortet Ramsau am Dachstein og gjestene kan gå nakne i spaområdet, bassengområdet og på solterrassen.

Nettside: www.luehrmann.at

Naturist Panorama

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sentralt i den nyetablerte landsbyen Vassilikos, på den greske øya Zakynthos, ligger dette hotellet som er forbeholdt naturister. Her kan nudistene blant annet boltre seg både i svømmebasseng og en stor hage. Hver kveld serveres greske spesialiteter i restauranten.

Nettside: http://www.naturistpanoramahotel.com/en/

Club Orient

På den karibiske øya Saint Martin, kan nakenturistene legge turen til Club Orient Hotel. Dette er et familieresort, der man kan velge selv om man vil gå med klær eller ikke. Gjestene får også tilbud om spabehandlinger på stranda.

Nettside: http://www.cluborient.com/

Oz'Inn Hotel

Dette hotellet ligger i den kjente nudistlandsbyen Village Naturiste i Cap d'Agde. Her tilbys naturistene massasje, spabehandlinger og temakvelder. Det er verdt å notere seg at det er begrenset tilgang til landsbyen mellom mars og oktober.

Nettside: www.oz-inn-hotel.com