Politisk uro har gitt Spania turistrekord

POPULÆRT: San Sebastian i Spania er en av byene som har tiltrukket seg mange utenlandske turister i kjølvannet av uroen i tidligere populære ferieland som Egypt og Tyrkia. Foto: AnnaKostyuk (shutterstock.com)
POPULÆRT: San Sebastian i Spania er en av byene som har tiltrukket seg mange utenlandske turister i kjølvannet av uroen i tidligere populære ferieland som Egypt og Tyrkia. Foto: AnnaKostyuk (shutterstock.com)

Nordiske turister bidrar med den største økningen.

MADRID, SPANIA: Torsdag kunne spanske myndigheter annonsere at landet har tiltrukket seg rekordmange turister i juli.

Årsaken til rekorden er trolig at mange europeere heller legger ferien til Spania siden de populære feriemålene Egypt og Tyrkia er preget av politisk uro.

Les også: Fra nå blir alt billigere

Turister fra Norden øker mest

Totalt har 7,9 millioner utenlandske turister besøkt Spania i juli. Det er en økning på 2,9 prosent fra samme måned i fjor. Flest turister har kommet fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Men det er antall turister fra de fem nordiske landene, sammen med Storbritannia og Russland, som har hatt den aller største økningen, viser de offisielle tallene.

Landet har også satt rekord for antall turister i de syv første månedene av året, som viser at 34 millioner utenlandske turister har tatt turen til Spania fra januar til juli i år. Det er en økning på 3,9 prosent fra samme periode i fjor.

Se også: Her er verdens rareste strender

Viktig for Spanias økonomi

De gode tallene er ventet å fortsette. Turistnæringen, særlig på Kanariøyene, går september i møte med stor optimisme. Hele 600.000 ekstra turister kan Spania vente seg i disse to månedene, skriver Spaniaavisen.no.

Turisme utgjør 11 prosent av Spanias statsbudsjett, som er den fjerde største i eurosonen.

Økningen i turismen er kjærkommen for økonomien i det kriserammede landet. Statsbudsjettet har krympet i to år, og offisielle tall viser at arbeidsledigheten lå på over 26 prosent andre kvartal i år.

Artikkelen er tilrettelagt og oversatt av Gaute Bergsli/ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus