Fra nå blir alt billigere

Syden uten massene, og til langt lavere pris. Om du kan styre unna skoleferiene, har du sjansen. (Foto: Silje Ulveseth)
Syden uten massene, og til langt lavere pris. Om du kan styre unna skoleferiene, har du sjansen. (Foto: Silje Ulveseth)

Datoene du bør merke deg, om du ikke har skolebarn.

19.- 20. august er det skolestart de aller fleste stedene i landet. Skolestart betyr lavsesong og prisfall på reiser, og det er en gladnyhet for deg som ikke behøver å forholde deg til skolenes fellesferier. Har du barn i skolepliktig alder er det selvsagt ikke like gunstig, i alle fall ikke om du skal ha med hele familien på ferie.

Lite ferie igjen? Slik får du maks ferielengde på få dager i år

Sjekk når du bør styre unna

Det er 190 skoledager i løpet av skoleåret. Det betyr at det er 175 ferie- og fridager når man inkluderer helg, helligdager og alle skolens ferier. Det er rundt de store skoleferiene, som høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og selvsagt sommerferie, at prisene stiger mye. Til sammen utgjør dette cirka 13 uker hvor prisene på fly- og charterreiser er mye høyere enn ellers i året. Dersom du ikke er avhengig av å reise i skoleferien, kan du spare mange tusen kroner på å ta ferie utenom disse ukene. Ved hjelp av skoleferieoversikten kan du sjekke når du gjør klokest i å avvikle ferien, og når det er best å styre unna.

Neste ferie du bør holde klar av, er høstferien som avvikles rundt månedsskiftet september/oktober de fleste steder.

Her er DinSides skoleferieoversikt for skoleferien 2013/2014

Slik kan du styre unna

Selv om du må feriere i skoleferiene er ikke alt håp ute, det gjelder bare å være flink til langtidsplanlegging. Flyselskapene kjører priskampanjer med jevne mellomrom, og er du tidlig ute kan du sikre deg rimelige flybilletter - selv i skoleferiene. Det gjelder altså bare å være veldig tidlig ute:

Følg med på priskampanjene, og vær spesielt oppmerksom på flyselskapenes store kampanjer på høsten og rett over nyttår.

Du bør selvsagt sjekke prisene med alle flyselskapene som flyr dit du vil reise - en oversikt over direkterutene fra Norge finner du her. Kanskje du kan fly til og fra med forskjellig flyselskap? Kan du legge reisen utenom helgen? Det er alltid dyrere å fly ut torsdag/fredag, og hjem søndag. Uansett kan det være smart å bestille tidlig. Det er et visst antall billetter som legges ut til lav pris, og disse blir oftest revet vekk raskt.

Flybillettene er billigst åtte uker før avreise

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus