Nye feil oppdaget i Dreamlineren

Det japanske flyselskapet ANA sier det er funnet ledningsfeil i brannslukningssystemet på tre av sine Dreamliner-fly. Foto: Epa / NTB Scanpix
Det japanske flyselskapet ANA sier det er funnet ledningsfeil i brannslukningssystemet på tre av sine Dreamliner-fly. Foto: Epa / NTB Scanpix

Det japanske flyselskapet ANA sier det er funnet ledningsfeil i brannslukningssystemet på tre av sine Dreamliner-fly.

Opplysningene fra ANA førte til at Japan Air Lines avbrøt en flygning fra Tokyo til Helsingfors med et av sine Dreamliner-fly.

De to japanske flyselskapene er Boeings viktigste kunder for Dreamliner-flyet Boeing 787, og de nye meldingene er dermed et alvorlig slag for det amerikanske selskapet.

ANA sier at feilen ble funnet i et fly som sto klart på Haneda-flyplassen for en flygning til Frankfurt. Feilen ble rettet, og flyet tok senere av. Samme feil ble funnet på to andre fly.

Feilen kunne ha ført til at brannslukningssystemet i motorene ikke hadde fungert, ifølge ANA.

Les også: Norsk selskap vil lage deler til Dreamliner

Det nye flyet har vært rammet av en rekke problemer, inkludert feil i batteriene som førte til at alle flyene som var levert, ble satt på bakken i fire måneder. Og i juli tok et Dreamliner-fly tilhørende Ethiopian Airlines fyr i London.

Trass i langvarige undersøkelser er den grunnleggende årsaken til batteriproblemene ennå ikke funnet, men det er iverksatt tiltak, og flyene er på vingene igjen.

Norwegian er blant selskapene som har bestilt Dreamlinere. Det første er kommet og er satt i trafikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus