Piloter hevder flysikkerheten er truet

FÅR KJEFT: Ryanair og sjef, Michael O' Leary, får kritikk fra egne piloter. Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix
FÅR KJEFT: Ryanair og sjef, Michael O' Leary, får kritikk fra egne piloter. Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Ryanair-piloter vil ha offentlig gransking av flysikkerheten i selskapet.

Det stormer rundt det irske lavprisselskapet Ryanair etter at det i britiske medier ble kjent at pilotene i selskapet ønsker en gjennomgang av arbeidsforholdene.

Pilotene hevder i en undersøkelse at arbeidsforholdene i Ryanair utgjør en trussel mot flysikkerheten, skriver Channel 4.

Det er pilot-foreningen Ryanair Pilot Group som står bak undersøkelsen der mer enn 1000 av selskapets piloter har deltatt.

Hele 94 prosent av pilotene ønsker at myndighetene skal se nærmere på hvordan arbeidsforholdene påvirker flysikkerheten, mens nesten syv av ti sier de ikke våger å ta opp sikkerhetsspørsmål innen selskapets interne kanaler.

Til Channel 4 sier en anonym pilot at svært få tør å offentlig kritisere ledelsen i selskapet.

– Rundt 70 prosent av oss, om ikke flere, går under kontrakt der du får betalt ut fra hvor mye man flyr. Det er det første problemet. Jeg må jo fly for å forsørge meg, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus