Meny

NHO vil nekte gjester å betale kontant

NHO vil nekte gjester å betale kontant
NHO Reiseliv ønsker å kunne nekte gjester på hotell og restauranter å betale med kontanter. Nå ønsker de et prøveprosjekt med kontantfri sone og håper at et regjeringsskifte vil gjøre dette mulig.

For at et slikt prøveprosjekt skal være mulig, trengs en lovendring som opphever forbrukernes rett til å betale med kontanter, skriver Aftenposten.

Finansdepartementet har tidligere sagt nei til å utrede saken, men konstituert administrerende direktør i NHO Reiseliv, Jostein Hansen, sier at man etter ferien igjen vil ta kontakt med departementet.

– Reiselivet er godt egnet til å forsøke en slik ny praksis. Vi ønsker like konkurransevilkår for alle og sliter med dårlig rykte fordi noen useriøse bedrifter driver virksomheten svart. Med en lov om kun elektronisk betaling, gjerne knyttet opp mot serveringsbevillingen, vil det meste av all uregistrert omsetning forsvinne, mener Hansen.

Les også: NHO-sjefen: – Kvinner må jobbe mer

Et regjeringsskifte til høsten vil gjøre mulighetene for en lovendring og et prøveprosjekt større, tror Hansen.

Høyres arbeidspolitiske talsmann, Torbjørn Røe Isaksen, bekrefter Hansens inntrykk. Han sier at partiet mener at saken bør utredes, men sier ikke ja til et forsøk og understreker også at det ikke er aktuelt å gå inn for et forbud mot kontanter.

Isaksen mener også at det er personvernutfordringer med ideen om et kontantfritt samfunn.

Statssekretær Morten Søberg (Sp) i Finansdepartementet avviser forslaget.

– Å kunne betale kontant er en rettighet vi ønsker å beholde, sier han.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus