Meny

André (27) fikk sjokkregning etter sydenferie

BLE SJOKKERT: André Samstad skulle bare sjekke Facebook og mail i løpet av den ukeslange ferien. En måned senere kom gigantregningen i posten. Foto: Privat
Telenor krevde 20.000 i mobilregning.

– Jeg skjønte det ikke helt og fikk sjokk. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg skulle ha råd til å betale.

Det sier André Samstad (27) til ABC Nyheter etter at han fikk en mobilregning på 20.000 kroner etter en sommerferie i Tyrkia.

Samstad hadde med seg jobbtelefonen for å sjekke Facebook og mail i løpet av den ukeslange ferien i månedsskiftet mai/juni.

Les også: Dette er nyttig om du har Android-mobil

Legger seg flat

Abonnementet 27-åringen har på mobilen skulle varslet fra når han hadde surfet for rundt 400 kroner, men Samstad fikk aldri beskjed.

– Jeg vet at du skal få beskjed når du kommer til beløpsgrensa, men jeg fikk ingen varsling, sier han.

IKKE GRATIS: Abonnementet 27-åringen har på mobilen skulle varslet fra når han hadde surfet for rundt 400 kroner. Foto: PrivatIKKE GRATIS: Abonnementet 27-åringen har på mobilen skulle varslet fra når han hadde surfet for rundt 400 kroner. Foto: Privat

Etter å ha kontaktet Telenor om gigantregningen følte Samstad at han ikke ble tatt på alvor.

Først da Adressa, som først omtalte saken, tok kontakt, innrømmet Telenor at det hadde skjedd en feil.

– Her har vi gjort en feil og ikke lagt inn varslingen da Samstad byttet abonnement i februar, sier informasjonssjef i Telenor Per A. Meling.

Og:

– Når det ikke ble lagt inn varsling på det nye abonnementet, så er det vi som må påta oss skylda. Han skal slippe å betale mer enn maksbeløpet på rundt 400 kroner, sier Meling.

Les også: Nettleserne du kan surfe billigere med

– Synd man må gå til media

Samstad er fornøyd med at han slipper å betale den skyhøye regninga.

– Det er synd jeg må gå til media for å bli tatt på alvor. Teleoperatørene gjør litt som de selv vil i dag, derfor er det greit å få søkelys på dette, sier han.

Nå oppfordrer 27-åringen andre til å sjekke prisene hos sin operatør før de drar på ferie.

– Det er viktig å sjekke ut hva man må betale for abonnementet i utlandet. Det kan også være greit å undersøke om man er koblet til varslingssystemet som sier fra om du har nådd et visst beløp når det kommer til datatrafikk, sier han.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus