Meny

Bygger flyplass 4410 meter over havet

NY FLYPLASS: Som en del av Kinas utvikling av Tibet som turistdestinasjon, bygges nå en flyplass på 4410 meters høyde. Ikke alle er positive til disse prosjektene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I Tibet bygger kinesiske myndigheter det som blir verdens høyestliggende sivile flyplass.

GARCÊ, TIBET: Bygningsarbeidet på det som skal bli Daocheng Yading Airport, i det autonome prefektur Garzê, begynte i juni, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Rullebanen skal være 4,2 kilometer lang og det forventes at rundt 500.000 reisende vil bruke flyplassen årlig, ifølge nyhetsbyrået.

Flyplassen forventes å åpne senere i år, og vil tilby ruter til en rekke kinesiske byer, som Kunming, Guiyang og Chengdu, melder The Telegraph.

Les også: Jorden rundt i eget privatfly

Utbyggingen er den siste i rekken av prosjekter i de tibetanske regionene, som kinesiske myndigheter håper vil tiltrekke en million turister og føre med seg betydelige inntekter innen 2015.

Kinesiske myndigheter hevder at tiltakene vil gi bedre jobbmuligheter for tibetanerne, og øke velstanden i området. Men ikke alle er like fornøyde med planene.

– Dette er ikke noen feriedestinasjon. Det Kina gjør i Tibet, gjør de for Kina, ikke Tibet, sier Alistair Currie, talsperson for gruppen Free Tibet, som protesterte mot planene forrige måned, ifølge The Telegraph.

Currie mener ansvarlig turisme, som er til fordel for tibetanerne, kan være positivt, men ikke turisme i den form som kineserne planlegger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus