Meny

26 flypassasjerer akutt syke på flytur

En gruppe på 26 australske elever og lærere ble slått ut av kraftig diaré og oppkast på en flytur fra Santiago, Chile, til australske Sydney. Foto: AP Photo/John Donegan/NTB scanpix.
26 australske ungdommer ble akutt syke med diaré og oppkast på 13 timer lang flytur fra Chile til Sydney.

Flyreiser på 13 timer og 51 minutter kan være utfordrende nok det. Men for en gruppe med 26 australske elever og lærere måtte nok reisen fra Santiago, Chile, til Sydney i Australia ha fortonet seg som et rent mareritt.

Underveis på den nær fjorten timer lange turen over Stillehavet med flyselskapet Qantas, ble gruppen på 26 slått ut av kraftig diaré og oppkast. De 26 syke passasjerene måtte deretter slåss om å få bruke de åtte toalettene som var tilgjengelige på flyet.

Det skriver britiske Daily Mail.

Da flyet landet i Sydney ble flyet møtt av medisinsk personell, syv ambulanser og en buss for pasienttransport. 16 av pasientene ble sendt direkte til sykehus. Tre måtte fraktes på båre.

Les også: Over 400 passasjerer syke på cruise i Karibia

Australske helsemyndigheter tror ungdommene ble slått ut av det beryktede noroviruset. Viruset har skyld i en stor andel mage-tarmkatarr, magesmerter og oppkast både i Australia og ellers i verden.

Flyselskapet Qantas tror passasjerene ble syke før de gikk om bord flyet, men at symptomene ikke viste seg før de var i luften.

Les også: Mareritt for passasjerer på cruiseskip med motorstopp

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus