Meny

Vil bygge golfby i Dubrovnik

Tirsdag godkjente myndighetene i den kroatiske byen Dubrovnik byggingen av en gigantisk golf-resort til en milliard euro i fjellet bak gamlebyen. Foto: ©trevorb/shutterstock/AFP.
Myndighetene gir grønt lys for kontroversielt golfprosjekt i den kroatiske feriebyen Dubrovnik.

DUBROVNIK, KROATIA: Tirsdag godkjente myndighetene i den kroatiske byen Dubrovnik byggingen av en gigantisk golf-resort til en milliard euro, skriver AFP relaxnews.

Resorten skal inneholde to 18-hulls golfbaner, to hoteller, 240 villaer og 400 leiligheter, og bygges på fjellet rett overfor den populære feriebyen ved Adriaterhavet.

De omfattende planene har imidlertid også høstet protester. Rundt 100 personer var samlet utenfor rådhuset i Dubrovnik for å protestere mot planene da bystyret vedtok utbyggingen.

Les også: Her kan du gå inn i en krigs-ubåt

Kritikerne hevder blant annet at en moderne golfresort så nært Dubrovniks gamleby ikke er forenelig med arkitekturen i den historiske byen som har verdensarv-status hos UNESCO.

Bak planene står blant annet den kjente australske golferen Greg Norman og den israelske forretningsmannen Aaron Frenkel. Byggingen av golfresorten kan starte allerede i år.

Årlig besøker over 11 millioner turister Kroatia. Den historiske byen Dubrovnik har besøk av rundt 700.000 turister hvert år.

Les også: Fem gode grunner til å besøke Kroatia

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus