Meny

Kom deg til Quito

Ecuadors hovedstad Quito har stått på UNESCOs verdensarvliste i 35 år, og ble i 2013 kåret til Sør-Amerikas heteste reisemål. Foto: Colourbox.com
Glem Rio de Janeiro, Lima og Påskeøyene. Sør-Amerikas heteste reisemål heter Quito og ligger i Ecuador.

QUITO, ECUADOR: Er du på jakt etter et ordentlig sør-amerikansk eventyr? Da bør du vurdere å ta turen til Quito. Den andiske 1500-tallsbyen er kjent som selve vuggen for tidlig inkahistorie, og ble kåret til Sør-Amerikas ledende turistdestinasjon av reiselivsbransjen verden over i 2013.

Den gjeve prisen mottok byen da World Travel Awards for Sør- og Mellom-Amerika ble avholdt i Peru i juli samme år. Quito snappet tittelen fra andre store byer som Rio de Janeiro, Brasil, Lima, Påskeøya, og Buenos Aires.

Quito kan i 2013 også feire at den har stått på UNESCOs verdensarvliste i 35 år – byen var en av verdens første hovedsteder til å motta utmerkelsen.

Les også: Hit vil ambassadørene at du reiser

Historisk innblikk

El Panecillo er en høyde i midten av byen på ca 3.016 meter over havet. På toppen er det et monument av Jomfru Maria som er synlig fra det meste av byen Quito. Foto: Wikimedia

Grunnlagt på ruinene av en inkaby og gjemt mellom Andesfjellenes vulkaner 2850 meter over havet. Quito beskrives som et sted der tiden har stått stille, og regnes som det best bevarte historiske bysentrum i Latin-Amerika.

Viktige landemerker i byen er de historiske klostrene, kirker og koloniale torg.

Områdene rundt byen kan også skryte av å ha noen av de mest biologisk mangfoldige og geografisk rike regioner i verden, med snødekte fjelltopper, tropisk regnskog, innsjøer, laguner, vulkaner og tåkeskoger – alle innen kort avstand til byen.

Der kan du prøve ut aktiviteter som ridning, fjellklatring, trekking, baldakin, rappellering og rafting.

Se video: Nå kan du ta gondolbane til den historiske fjellbyen

Lima tok andre plass

Den andre store vinneren av prisutdelingen dette året – kjent som reiselivsbransjens Oscar-utdeling – var Lima i Peru, som tok tittelen Sør-Amerikas ledende matdestinasjon og Sør-Amerikas ledende turistsentral.

JW Marriott Hotel Lima også tok samtidig prisen for Sør-Amerikas beste hotell. Prisutdelingen baserer seg på stemmer fra reisebyråer rundt om i hele verden.

Les også:

Du må bestemme deg raskt dersom du vil reise hit i 2018

Hodeskaller så langt øyet kan se i Peru

Sjekk detaljene i inkabyen Machu Picchu

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus