Meny

Bo på hotell i en heisekran

Er du på utkikk etter et spesielt hotellrom med fantastisk utsikt, men uten innsyn, kan en natt på dette kranhotellet i nederlandske Harlingen være tingen. Foto: vuurtoren-harlingen.nl.
I den nederlandske byen Harlingen kan du leve ut barndomsdrømmen og bo en natt høyt oppe i en heisekran.

HARLINGEN, NEDERLAND: Er du på utkikk etter et spesielt hotellrom med fantastisk utsikt, men uten innsyn, kan en natt på kranhotellet i nederlandske Harlingen være tingen.

For rundt 3100 kroner (319 euro) per natt, søndag til torsdag inkludert frokost, tilbyr det spesielle hotellet overnatting i førerhuset av kranen for opp til to personer, inkludert frokost. Fredag og lørdag koster det rundt 3400 kroner (349 euro). Overnattingen foregår 17 meter over bakken, med egen terrasse og med en fantastisk utsikt over havnen i byen Harlingen, en time utenfor Amsterdam.

Og det beste av alt: Du kan selv bestemme utsikten ved å styre kranen 360 grader rundt.

Les også:  Du bør ikke ha høydeskrekk om du vil spise her

Det var i 2001 at noen lokale entusiaster bestemte seg for å gi nytt liv i den gamle kranen, etter at den hadde stått ubrukt siden 1997. Fram til da hadde kranen blitt brukt til å laste tømmer fra Russland og Skandinavia, står det å lese på kranhotellets nettsider.

Arbeidet med å restaurere kranen til å bli et luksushotell tok to år. Hotellfasilitetene er i det gamle maskinrommet og kontrollrommet.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det bare lov til å være maks to personer om bord i det spesielle hotellrommet. Det er altså strengt forbudt å ta i mot gjester i kranen. Kjæledyr er heller ikke tillatt.

Les også:  I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus