Badelandene som bør oppleves

Dubai: Aquaventure. Foto: arabian-explorers.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glad i vannlek? Her er noen av verdens mest imponerende badeland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høres det forlokkende ut å skli gjennom et akvarium fullt av haier, å surfe i verdens høyeste kunstige bølger eller få nærkontakt med delfiner? Da bør du sjekke denne oversikten over noen av verdens beste badeland.

Det er Bookingtjenesten Hotels.com som har plukket ut vannparkene de mener det er et must å oppleve for dem som liker lek, fart og spenning i vann.

Se bildegalleri over.

Dubai, The Palm: Aquaventure

Aquaventure er det største og mest spektakulære badelandet i Midt-Østen. Her kan man få oppleve å skli gjennom akvarier fylt av masse haier. Badelandet er en del av Atlantis The Palm Hotell, og er også tilknyttet en egen strand og et dykkesenter. Badelandet har også et delfinsenter der gjester i alle aldre kan komme i nærkontakt med delfiner i vannet.

Les også: Her er verdens 25 mest populære reisemål

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA, Orlando: Blizzard Beach

Dette badelandet ligger midt i Orlandos fornøyelsesparkmekka. Parken inneholder en av verdens høyeste og raskeste fritt fall-sklier, samtidig som det også finnes mange attraksjoner tilpasset de yngre. Blizzard Beach ser ut som et skiresort i et vinterlandskap midt i varme Florida.

Australia, Queensland: Wet’n Wild

Australias største badeland ligger på gullkysten, The Gold Coast, i nærheten av flere andre fornøyelsesparker som Movieworld, Dreamworld og Seaworld. Som seg hør og bør i Australia, er dette badelandet mest kjent for sine surfeattraksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gigantisk badeland åpner i Abu Dhabi

Kypros, Limassol: Fasouri Watermania

Kypros har flere av Europas beste vannparker, og Fasouri Watermania har blitt kåret til Europas beste av Travel Awards. Badelandet har over 33 attraksjoner, blant annet Europas største bølgebasseng. Noen av bassengene er kun for voksne, og parkens attraksjoner er generelt sett mest egnet for voksne og eldre barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas, Hersonissos, Kreta: Star Beach

Dette badelandet har gratis inngang og tilbyr blant annet strikkhopp, vannskutere, paragliding, vannsklier og strender. Her kan man nyte ferske drinker fra bassengbarene, for deretter å roe helt ned i en badering som tar en rundt i de oppbygde elvene på området. På tross av at det er høy partyfaktor på Star Beach både på dagtid og kveldstid, har vannparken også mange aktiviteter tilpasset barn.

Les også: Gjenfødt badeby ved Østersjøen

Tyrkia, Kusadasi: Adaland Aquapark

Fra denne vannparken kan man nyte utsikten over hele Kusadasi. Badelandet er tilknyttet en delfinpark og en sjøpark, som byr på show og aktiviteter hele dagen. Man får også mulighet til å bade med showdelfinene, komme i nærkontakt med eksotiske fisker og dykke i grotter fulle av haier.

Spania, Costa Adeje, Tenerife: Siam Park

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan besøkende surfe på verdens høyeste kunstige bølger (3 meter). Det er også mulig å leie bølgebassenget etter stengetid for surfeopplæring med venner. Vannparken byr også på flytende markeder, hvor man blant annet kan få thaimassasje.

Danmark, Billund: Lalandia AquaDome

Dette helårs, innendørs badelandet, som ligger i nærheten av Legoland, kan på sine 10.000 kvadratmeter by på bassenger, sklier, saunaer, spa, restauranter og overnattingsmuligheter. AquaDome har et tropisk tema, med 28 grader i vannet og 30 grader i luften, og aktivitetene passer bra for barnefamilier.

Les også: Her lever du billigst i ferien