Google tar deg til topps på verdens høyeste bygning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk ut utsikten fra toppen av verdens høyeste bygning - uten å lette på rumpa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DUBAI: Du tror ikke du kommer til å ta turen til Dubai med det første? Ikke stress, Googles siste gatebilde-prosjekt gir deg nemlig utsikten over byen fra toppen av verdens høyeste bygning – uten at du trenger å reise deg fra stolen en gang.

Hvis du lider av høydeskrekk, er det kanskje den beste måten å oppleve Burj Khalifa, et av verdens mest imponerende stykker ingeniørkunst fra det 21. århundre, ruvende 828 meter over bakken.

Les også: Google må bøte for datainnsamling

Første gang i arbiske verden

Prosjektet markerer ikke bare første gang Google fanger en skyskraper på gatebilde-funksjonen sin, det er også den første samlingen gatebilder fra den arabiske verden.

Bildematerialet er samlet over tre dager ved hjelp av ryggsekk-monterte kameraer, og de høyoppløselige bildene tilbyr 360-graders panoramautsikt av bygningens inn- og utside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I anledning prosjektet, hang operatører på utsiden av vinduene i 80. etasje på vindusvasker-plattformer, skalerte smale passasjer opp bygningen og patruljerte de nøye trimmede hagene rundt bygningen for å gi seerne en komplett rundtur i Dubais ikoniske landemerke.

Virtuelle turer i «Den vertikale byen» inkluderer et besøk i den høyeste okkuperte etasjen i verden – 163. etasje – verdens høyeste svømmebasseng i 76. etasje og verdens høyeste oberservasjonsdekk på 124. etasje.

Les også: Nå er Nord-Korea på Google

Storslåtte naturopplevelser

Tidligere i år gikk medlemmer av Google-teamet stiene rundt Grand Canyon for å ta bilder av «Bright Angel Trail» og Colorado-elven.

Og i 2011 samlet Google også bilder av det kanadiske Arktis og Amazonas i Brasil.

Se hvordan Google samlet bildene av Burj Khalifa her , og ta en virtuell rundtur her.

Bearbeidet og tilrettelagt av Siri Vikøren, ABC Nyheter