Topp ti reisemål i Europa

Topp ti reisemål i Europa
Topp ti reisemål i Europa
Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse stedene bør du dra til ifølge «Lonely Planet».

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Lonely Planet» har laget en kåring av de reisemålene i Europa som er de neste store. Så her finner du ikke Paris eller Roma eller noen av de vanlige stedene. De få gamle klassikerne som er med, har gjort nye grep som gjør det verdt å besøke dem igjen.

Og disse bildene gjør det veldig fristende.

PORTO & DOURO VALLEY: Porto er mer enn bare forfinede viner, ifølge «Lonely Planet». Kunstelskere bør notere at byen er best kjent for sin bohemske kunst. De som ikke ønsker å reise til byen, anbefales å dra til den stilere Douro Valley, med sine vingårderer og nydelige natur. Foto: Neirfy/Shutterstock.PORTO & DOURO VALLEY: Porto er mer enn bare forfinede viner, ifølge «Lonely Planet». Kunstelskere bør notere at byen er best kjent for sin bohemske kunst. De som ikke ønsker å reise til byen, anbefales å dra til den stilere Douro Valley, med sine vingårderer og nydelige natur. Foto: Neirfy/Shutterstock.

BUDAPEST: De gjør en bra ting om dagen: «retro-chic». Det er temaet hos nye hoteller, barer, mat og resturanter. Byen er selvsagt også verdt turen på grunn av badene! Foto: Jule Berlin/Shutterstock.BUDAPEST: De gjør en bra ting om dagen: «retro-chic». Det er temaet hos nye hoteller, barer, mat og resturanter. Byen er selvsagt også verdt turen på grunn av badene! Foto: Jule Berlin/Shutterstock.

NORD-ISLAND: Reykjavik er det mest populære reisemålet på Island, men det kan være verdt å ta turen nordover på Sagaøya. Her er det dramatiske geysirer, lava og fosser som er verdt å se. Foto: Topora/Shutterstock.NORD-ISLAND: Reykjavik er det mest populære reisemålet på Island, men det kan være verdt å ta turen nordover på Sagaøya. Her er det dramatiske geysirer, lava og fosser som er verdt å se. Foto: Topora/Shutterstock.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

CLINQUE TERRE, ITALIA: Etter det katastrofale jordskjelvet i området i 2011 har lokalbefolkningen jobbet knallhard for å gjenoppbygge de nydelige byene som ligger langs Liguria-kysten. Resultatet er at reisende kan besøke en fresh region, med små landsbyer og bortgjemte strender. Foto: Dan Breckwoldt/Shutterstock.CLINQUE TERRE, ITALIA: Etter det katastrofale jordskjelvet i området i 2011 har lokalbefolkningen jobbet knallhard for å gjenoppbygge de nydelige byene som ligger langs Liguria-kysten. Resultatet er at reisende kan besøke en fresh region, med små landsbyer og bortgjemte strender. Foto: Dan Breckwoldt/Shutterstock.

MOROVIA, TSJEKKIA: Landet er kanskje bedre kjent for øl enn for vin, men vingårdene i dette området kan gi deg en unik reiseopplevelse, ifølge «Lonely Planet». Blant anbefalingene for området finner man høstfestivaler og rolige sykkelturer mellom vingårdene. Foto: Martin Arady/Shutterstock.MOROVIA, TSJEKKIA: Landet er kanskje bedre kjent for øl enn for vin, men vingårdene i dette området kan gi deg en unik reiseopplevelse, ifølge «Lonely Planet». Blant anbefalingene for området finner man høstfestivaler og rolige sykkelturer mellom vingårdene. Foto: Martin Arady/Shutterstock.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BERN, SVEITS: «Lonely Planet» beskriver Bern som Europas mest undervurderte by. De har kunstneriske butikker, intellektuelle bareer og «cutting edge»-cuisine. Både sykkelturen Emmental Cheese Route og den årelige busker-festivalen er anbefalt.BERN, SVEITS: «Lonely Planet» beskriver Bern som Europas mest undervurderte by. De har kunstneriske butikker, intellektuelle bareer og «cutting edge»-cuisine. Både sykkelturen Emmental Cheese Route og den årelige busker-festivalen er anbefalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MARSEILLE, FRANKRIKE: Byen er den Europeiske kulturbyen i 2013 og har virkelig tatt tak og renovert seg selv. Denne måneden åpent for eksempel et nytt musem, men «Lonely Planet» understreker at bouillabaissen er verdt et besøk i seg selv.MARSEILLE, FRANKRIKE: Byen er den Europeiske kulturbyen i 2013 og har virkelig tatt tak og renovert seg selv. Denne måneden åpent for eksempel et nytt musem, men «Lonely Planet» understreker at bouillabaissen er verdt et besøk i seg selv.

KROATIA: De fleste reisende drar til kystlinjen, og overser de flotte innlandsreisemålene. Byen Zagreb er en sjarmerende by, men herlige gatekafeer og Plitvice nasjonalpark er virkelig et paradis for natur-elskere. Foto: Tatiana Popova/Shutterstock.KROATIA: De fleste reisende drar til kystlinjen, og overser de flotte innlandsreisemålene. Byen Zagreb er en sjarmerende by, men herlige gatekafeer og Plitvice nasjonalpark er virkelig et paradis for natur-elskere. Foto: Tatiana Popova/Shutterstock.

NORD-IRLAND: Derry/Londonderry i Nord-Irland er Storbritannias kulturby i 2013. Byen har gått igjennom en renesanse, ifølge «Lonely Planet». Regionen har også fått en boost i popularitet på grunn av HBO-serien «Game of Thrones» som bruker noen områder her for filming. De som er opptatt av det maritime bør merke seg at det er åpnet et nytt Titanic-museum i Belfast. Foto: Stafano Viola/Shuttestock.NORD-IRLAND: Derry/Londonderry i Nord-Irland er Storbritannias kulturby i 2013. Byen har gått igjennom en renesanse, ifølge «Lonely Planet». Regionen har også fått en boost i popularitet på grunn av HBO-serien «Game of Thrones» som bruker noen områder her for filming. De som er opptatt av det maritime bør merke seg at det er åpnet et nytt Titanic-museum i Belfast. Foto: Stafano Viola/Shuttestock.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KØBENHAVN, DANMARK: «Lonely Planet» kaller den «Skandinavias kuleste hovedstad» og gir applaus for fokuset på bærekraftig mat, grønn arkitektur og sykkel-delings-programmer. København har også fått økt ry som mat-by på grunn av Noma, som har vunnet prisen som verdens beste resturant tre år på rad i det kjente Resturant-magasinet. De mener også at sommerens jazz-festival er grunn nok til å dra.KØBENHAVN, DANMARK: «Lonely Planet» kaller den «Skandinavias kuleste hovedstad» og gir applaus for fokuset på bærekraftig mat, grønn arkitektur og sykkel-delings-programmer. København har også fått økt ry som mat-by på grunn av Noma, som har vunnet prisen som verdens beste resturant tre år på rad i det kjente Resturant-magasinet. De mener også at sommerens jazz-festival er grunn nok til å dra.