Politiet advarer mot tyver på Gardermoen

Avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen. Arkivfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen. Arkivfoto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Politiet frykter at det braker løs med tyverier på Oslo Lufthavn Gardermoen i sommerukene, og oppfordrer de reisende til å passe på.

– Det er rett før det braker løs nå. Hittil har det ikke vært like mange tyverier som i fjor. Men de siste ukene har vi sett en tendens til at det begynner å ta seg opp, sier fungerende avsnittsleder Karl Mauseth ved grensekrimavsnittet ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.

Politiet forventer en topp i antall tyverier i ukene som kommer fordi antall reisende også er høyest på denne tiden. Tyver vet at folk ofte har med seg til dels store verdier i fellesferien. Mauseth opplyser at tyver bruker god tid på å velge seg ut sine ofre. Tyver kler seg gjerne pent for å se ut som vanlig reisende, for eksempel i dress, og noen har med seg bagasje for å unngå å se mistenkelige ut.

– De ser seg ut personer som ser stresset ut og som ikke passer på sakene sine, sier han.

Tyveriene skjer overalt hvor passasjerer ferdes på flyplassen, men det er en liten overvekt av dem utenfor sikkerhetskontrollen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus