Petter Stordalen ler av hotellgondol-planer

- Jeg har hørt mye tull i hotellbransjen, men dette er så tullete at hadde det vært 1. april, hadde jeg trodd det var en aprilspøk, sier Petter Stordalen om gondol-planene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- Jeg har hørt mye tull i hotellbransjen, men dette er så tullete at hadde det vært 1. april, hadde jeg trodd det var en aprilspøk, sier Petter Stordalen om gondol-planene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tidligere sandvolleyballproff Jørre Kjemperud og de nye eierne i det tidligere kriserammede anlegget Kragerø Resort har store planer for prestisjeprosjektet.

Nå satser de på å hente 700 millioner kroner til et kjempeprosjekt med blant annet gondolbane, 70 nye fritidsboliger, nytt konferansesenter, to fotballbaner og 2000 nye sengeplasser, skriver Dagens Næringsliv.

Etter å ha blitt fratatt driftsansvaret, har Petter Stordalen uttalt i DN at det er umulig å drive anlegget lønnsomt med dagens struktur.

– Vi ønsker å bevise at Petter Stordalen tar feil. Det er vi på god vei til å gjøre, sier Kjemperud til DN.

Les også: Beskylder Stordalen for milliardtømming

- Spektakulær

Gondolturen har en luftstrekning på to kilometer. Estimert reisetid er knappe syv minutter.

– Den vil bli en spektakulær turistattraksjon som i seg selv vil trekke mye mennesker, sier Kjemperud.

Ifølge ham skal utbyggingen finansieres delvis ved egne midler og delvis gjennom eksterne investorer samt ved salg av noen av boligprosjektene.

Kjemperud er ikke redd for at det vil gå galt, og sier de har en eierkonstellasjon med lokalkunnskap som jobber 24 timer i døgnet.

- Vi gjør dette med hele hjertet. Dette er et stort og komplekst anlegg, det krever konstant tilstedeværelse, sier Jørre Kjemperud til Dagens Næringsliv.

Les også: Europas beste hoteller

- Tullete

Skal man tro hotellinvestor Stordalen er det ikke mye om å lykkes.

– En usedvanlig dum strategi. De får aldri finansiering; hvis de får finansiering, må det være et under på lik linje med det som skjedde for 2000 år siden, sier Stordalen til DN.

Gondolbaneplanene slakter han.

-Jeg har hørt mye tull i hotellbransjen, men dette er så tullete at hadde det vært 1. april, hadde jeg trodd det var en aprilspøk, sier han.

- Jeg hører hva Petter sier og setter pris på hans velformulerte tilbakemeldinger, svarer Jørre Kjemperud spøkefullt.

Les også: Spetalen benytter enhver anledning til å fortelle hvor dumme andre er

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus