Boeing viste frem toppmodellen i Dreamliner-serien

TOPPMODELL: Boeing Dreamliner 787-10 blir flyfabrikantens nye toppmodell i Dreamliner-serien. Foto: Boeing
TOPPMODELL: Boeing Dreamliner 787-10 blir flyfabrikantens nye toppmodell i Dreamliner-serien. Foto: Boeing

Den amerikanske flyfabrikanten viste tirsdag for første gang frem de nye Dreamliner 787-10-flyene i Paris.

Boeing har fått inn over 100 ordrer på den største og siste versjonen av de tre forskjellige Dreamliner 787-modellene som lanseres.

Toppmodellen heter 787-10, og er noe større enn de to andre modellene i Dreamliner-familien, og har dermed også flere seter. Makskapasiteten på denne modellen vil være 290 til 310 passasjerer.

Les også: Dreamliner-fly måtte avbryte flygning

Større enn Norwegian-modellen

Denne versjonen av drømmeflyet tar altså hele 100 flere passasjerer enn Dreamliner 787-8 som er det offisielle navnet på den minste modellen som Norwegian har kjøpt inn (og som tar opp til 210 passasjerer).

Blant flyselskapene som har bestilt den største modellen finner vi blant annet United Airlines (som har bestilt 20 fly), Singapore Airlines (30) og British Airways (12). I tillegg har leasingbyråene ALC og GECAS bestilt flere eksemplarer av drømmeflyet, førstnevnte med over 30 på ordreblokken.

Boeing-direktør Jim McNerney viste stolt frem selskapets nye fly på flyplassen Le Bourget utenfor paris torsdag. Foto: Eric Piermont (AFP Photo)Boeing-direktør Jim McNerney viste stolt frem selskapets nye fly på flyplassen Le Bourget utenfor paris torsdag. Foto: Eric Piermont (AFP Photo)

Boeing-direktør Jim McNerney var selv til stede under lanseringsshowet i Paris.

Les også: Dette er Norwegians nye Dreamliner-uniformer

Verdens største flymesse

Under Paris Air Show – verdens største flymesse - har også konkurrenten Airbus i dag fått vist frem sine nyeste flymodeller for verdenspressen. Selskapets mest populære og innbringende modell, A320, har blant annet lavprisselskapet EasyJet lagt inn en bestilling på hele 135 fly.

I markedet for mellomstore fly har Boeing mer enn halvparten av det europeiske markedet, mens på langdistanse tar Airbus grep ved lansering av sin nye A350-modell, som hadde sin første prøveflyvning fredag i forrige uke.

Les også: Her er langdistanseflyet for de neste tiår

Lettere fly

Dette flyet har i likhet med Boeings Dreamliner-serie utstrakt bruk av lettere karbonbaserte materialer, noe som bidrar å redusere drivstofforbruket, og vil da konkurrere både med Dreamliner 787 og Boeings eldre modell, 777.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus