Norwegian beste lavprisselskap i Europa

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisflyselskap. (Foto: Norwegian)
Norwegian er kåret til Europas beste lavprisflyselskap. (Foto: Norwegian)

Skytrax har kåret Norwegian til Europas beste lavprisselskap.

I fjor måtte de se seg slått av EasyJet, men i år stakk de av med seieren: Norwegian er kåret til Europas beste lavprisflyselskap i World Airline Awards.

Det er Skytrax som står bak kåringen - som er basert på folkets røst.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse som jeg er veldig stolt og ydmyk over. Jeg vil takke alle våre passasjerer som har gitt Norwegian så store skussmål. Jeg vil også takke alle som jobber i Norwegian som hver eneste dag hele året gjør sitt ytterste for våre passasjerer. Tittelen «Europas beste lavprisselskap» er et bevis på at kombinasjonen splitter nye fly, fremtidsrettede løsninger, et stort og godt rutenett, god service om bord og billige billetter blir verdsatt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Det er foreløpig kun vinnerne innen noen kategorier som er sluppet, og vi vet derfor ikke hvilke andre flyselskaper som befinner seg på listen.

Les også: Norwegians nye fly registrert i Irland

Best i andre deler av verden

Norwegian er altså beste lavprisselskap i Europa. Her er vinnerne innen lavprisklassen i andre verdensdeler:

Asia: AirAsia
Australia & Stillehavet: Jetstar Airways
Sentral-Asia og India: Indigo
Midtøsten: Air Arabia
Nord-Amerika: Virgin America
Sør-Amerika: Azul Linhas Aéreas Brasileiras

Beste regionale flyselskap i Europa er Aegean Airlines. Best på verdensbasis er Garuda Indonesia.

Les også: Norwegian tapte i pensjonssak mot flygerne

Får kritikk

Norwegian har også fått endel kritikk under de seneste dagenes avsløringer om at flypassasjerer er nektet både mat, vann og tepper om bord.

Dette blir også påpekt på Skytrax' facebook-sider. Norwegian har beklaget hendelsene.

Akkurat dette er også ting som har kommet fram etter at Skytrax-evalueringene av flyselskapene er avsluttet, og det gjelder for Norwegians nye interkontinentale ruter - ikke Europaflyvninger.

DinSide har også skrevet om familien Nguyen som føler seg lurt etter at de har kjøpt billetter med Norweginans nye flaggskip, med hypermoderne ombord-underholdning - og så blir de avspist med et innleid fly uten noen som helst form for ombord-underholdning.

To dager før avreise får de beskjed om omstendighetene, og blir bedt om å ta med lesestoff til Bangkok-turen.

Les saken: - Vi har blitt lurt!

200 flyselskaper er vurdert

Kåringen er som sagt basert på en kundeundersøkelse, som omfatter over 200 flyselskaper - fra de største internasjonale flyselskapene til små innenlandsflyselskap.

Kundene har vurdert og gitt selskapene karakterer på over 40 punkter som omhandler produkt og service. Evalueringene er gjort over en 10-måneders periode, av flyreisende av mer enn 100 nasjonaliteter fra over 160 land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus