Meny

– Svartelist alle voldelige og truende charterturister

LEI: Direktør i Virke Reise utland, Rolf Forsdahl, vil svarteliste turister som ikke oppfører seg. Foto: VING.
Reiselivsdirekør sier russetreffet på Sognsvann blir rene menighetsutflukten til sammenligning med charterturister.
Fakta:

Dette er pakkereiselov paragraf 9.

§ 9-1 Plikt til å overholde ordensbestemmelser m.v.

       Kunden skal rette seg etter ordensbestemmelser og anvisninger gitt av arrangøren, reiseledere, transportører og andre som har ansvar i forbindelse med gjennomføringen av pakkereisen.

       Kunden skal sørge for å ha med seg pass, eventuelt visum og andre dokumenter som er nødvendige for å gjennomføre pakkereisen.

I år regner man med at nærmere 900.000 nordmenn vil reise på pakketurer ut av Norge. Majoriteten av ferieglade nordmenn oppfører seg, men noen sliter med oppførselen. Akkurat det vil direktør i Virke Reise utland, Rolf Forsdahl, gjøre noe med.

Forsdahl ønsker nå at norske turoperatører kan svarteliste turister som ikke oppfører seg eller ikke tar vare på barna når de er på ferie.

– Vi har sett en tendens til at det har blitt mer og mer utagerende oppførsel blant enkelte ferierende, og nok er nok, sier Forsdahl til Adresseavisen.

Les også: Turister skaper nakenbråk i Las Palmas

Bakrus, blåmerker og tom lommebok

I et blogginnlegg som ble publisert mandag tar Forsdahl et oppgjør med bråkmakerne som kommer igjen år etter år, uten at turoperatørene i dag har effektive metoder for å luke dem vekk i forkant.

«Det er barn, ofte små barn, som må tas hånd om av medreisende eller reisearrangørens folk fordi den/de foresatte som reiser med barnet går på fylla døgnet rundt. De voksne kommer hjem med tidenes bakrus, blåmerker og tom lommebok, barnet kommer hjem med traumer og arr i sjelen. Russetreffet på Sognsvann blir rene menighetsutflukten til sammenligning.», skriver Forsdahl.

VIL SVARTELISTE: Direktør i Virke Reise utland, Rolf Forsdahl, mener noen få norske turister burde bli svartelistet. Foto: VirkeVIL SVARTELISTE: Direktør i Virke Reise utland, Rolf Forsdahl, mener noen få norske turister burde bli svartelistet. Foto: Virke

Han ønsker nå at turoperatørene kan true med svartelisting om turistene ikke følger visse grunnleggende retningslinjer.

«Jeg etterlyser klarere krav til minimumsoppførsel fra kundenes side i reisearrangørenes betingelser, og en klar angivelse av hvilke konsekvenser brudd på disse vil få», skriver han videre.

Les også: Kinesiske turister får dårlig ry i utlandet

Loven vil stoppe tiltaket

Forsdahl mener innføringen kan være mulig å få til i henhold til Pakkereiseloven paragraf 9.

Reiselivsdirekøren får ikke støtte i saken av Datatilsynet som sier tiltaket ikke er mulig å gjennomføre innenfor dagens lovverk.

Juridisk rådgiver i Datatilsynet, Henok Tesfazghi, mener Forsdahl har feiltolket loven.

– Hvis Virke mener det finnes hjemmel i Pakkereiseloven for slik lagring, så strekker de nok tolkningen vel langt, sier Tesfazghi til Adresseavisen.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus