SAS innfører nye klasser

NYTT: Vekk med businessklasse, nå blir det SAS Go og Plus. (Foto: SAS)
NYTT: Vekk med businessklasse, nå blir det SAS Go og Plus. (Foto: SAS)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er slutt på businessklasse hos SAS i Europa. Nå skal alle enten fly SAS Go eller SAS Plus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når de nye klassene Go og Plus innføres 9. juni i år, er det ikke lenger noe som heter businessklasse på SAS i Europa. Det vil fremdeles eksistere på langdistanserutene, men for de kortere rutene i Norge og Europa vil det forsvinne.

De nye klassene Go og Plus er ifølge SAS en tilpasning til hva kundene vil ha.

– Folk reiser hyppigere og hyppigere, og skiller ikke lenger mellom business og pleasure. De som flyr mye i jobben, flyr også mye i fritiden, sier Snorre Andresen, produktsjef i SAS.

Disse kundene vil ha det samme, enten de er på jobbreise eller privatreise.

– De serviceklassene som ble skapt for 30 år siden speiler ikke dagens behov. Tid er en mangelvare på et helt annet sett for de aller fleste. Reisende etterspør tidseffektivitet og attraktive priser uten skjulte avgifter. Med SAS Go og SAS Plus møter vi behovene på begge punkter, sier Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette betyr det for deg

Tidligere hadde du Economy, Economy Extra og Business å velge mellom, men disse kategoriene forsvinner altså nå fra SAS-kartet. Av de to erstatningene blir SAS Go den enkleste og rimeligste billettypen, mens SAS Plus er for de som vil ha litt mer enn dette.

SAS Go skisseres som et alternativ for de som vil ha mye. Her får du aviser, kaffe og te, og frokost på innenlandsreiser før klokka ni, du får velge sete og ett kolli gratis innsjekket bagasje.

De samme tjenestene får du også med SAS Plus, som i tillegg gir større billett-fleksibilitet, doble eurobonuspoeng, tilgang til hurtig sikkerhetssjekk via fasttrack, mat og drikke ombord, to kolli innsjekket bagasje inkludert, og tilgang til lounge på flyplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du tjener bonuspoeng også med SAS Go-billettene, både innenlands og utenlands, etter at dette nylig ble gjeninnført.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plus sitter framme

Snorre Andresen, produktsjef i SAS, sier de nye klassene er en forenkling for kunden. (Foto: Kristin Sørdal)Snorre Andresen, produktsjef i SAS, sier de nye klassene er en forenkling for kunden. (Foto: Kristin Sørdal)

Prismessig vil SAS Go være som den billigste billettkategorien fra tidligere (Economy), mens den nye Plus-klassen ifølge SAS vil ligge rundt 30 prosent lavere enn Economy Flex og Economy Extra.

Setevalg er som nevnt fortsatt inkludert i prisen, med noen forbehold: Plus-kundene blir plassert fremme i flyet - mens Go-kundene vil måtte sitte lenger bak. SAS understreker at setene vil være de samme, og det vil heller ikke være et fysisk gardin eller skille mellom de to billettklassene.

Businessklasse vil fremdeles være tilgjengelig på langdistanseflyvninger, hvor det fremdeles er veldig etterspurt.

– Frem til i dag har vi hatt et produkt som er veldig komplekst. Nå tenker vi en forenkling for kunden, sier Andresen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ser vi noen år fremover i tid, tror vi at mange av flyselskapene vil ha fulgt etter oss på dette, fortsetter han.

Ny meny

Med de nye billettklassene lanserer også SAS et nytt matkonsept. Økonomikundene, som altså reiser på den rimeligste billettklassen, vil som nevnt få frokost inkludert dersom de ønsker det, men på øvrige flyvninger vil maten ikke være inkludert.

De vil imidlertid få mulighet til å kjøpe den samme maten som er inkludert på Plus-klassen: Forskjellen blir at der Plus-klassen allerede har betalt for dette i billetten sin, så må Go-kundene betale for maten om bord.

Maten skal være enkel, delikat og av god kvalitet. (Foto: Kristin Sørdal)Maten skal være enkel, delikat og av god kvalitet. (Foto: Kristin Sørdal)

– Tidligere er det andre som har levert det, nå skal vi gjøre dette selv, det skal være vårt produkt, sier Andresen og den nye ombordserveringen.

– Det skal være ordentlig mat, ikke nødvendigvis så mye, men det skal være kvalitet. Det skal være enkelt, delikat og god kvalitet, sier Andresen.

Les også: Slik får du gratis oppgradering

Plus-kundene vil også kunne velge hva de selv vil ha fra trillevognen, av det som til enhver tid tilbys på flyvningen.

Dyrt å betale cafévarene med bonuspoeng