Titanic II søker kaptein

KOPI AV TITANIC: Jomfruturen til Titanic II mellom Southampton og New York skal etter planen gå i 2016. Ifølge Clive Palmer, som står bak prosjektet, vil det gå bedre denne gangen enn i 1912. Foto: AP.
KOPI AV TITANIC: Jomfruturen til Titanic II mellom Southampton og New York skal etter planen gå i 2016. Ifølge Clive Palmer, som står bak prosjektet, vil det gå bedre denne gangen enn i 1912. Foto: AP.

Og denne gangen skal det være nok livbåter om bord.

Det endte som kjent ikke veldig bra sist. I 1912 gikk kaptein Edward Smith ned med Titanic, skipet som ikke kunne synke, og rundt 1.500 personer mistet livet.

Nå bygger den australske milliardæren Clive Palmer en kopi av Titanic, og etter planen skal jomfruturen mellom Southampton og New York finne sted i 2016.

Han lover at det denne gangen vil ende langt lykkeligere, og nå søker han etter en kaptein som kan føre det storslagne skipet, melder news.com.au.

– Drømmene blir oppfylt

Så langt har åtte personer søkt på stillingen. De fleste med erfaring som kapteiner fra cruise- og tankskip, skriver Aftonbladet.

Nå går riktignok ikke fristen for å søke ut før i slutten av 2015, så går du med en liten kaptein i magen er det ikke for sent.

Palmer understreker også at det skal være mer enn nok livbåter til alle passasjerene denne gangen.

– Titanic var et skip av drømmer. Titanic II er skipet hvor drømmene blir oppfylt, sa milliardæren da planene om skipet ble lansert.

Les også: Slik blir nye Titanic

Tro kopi

Ifølge de storslåtte planene skal Titanic II ligne originalen så mye som mulig.

På første klasse skal man bade i luksus, mens man på tredje klasse må dele bad med andre og sitte ved langbord under middagen. På nedre dekk kan man også slå seg løs til irsk folkemusikk.

Det ni dekk høye skipet vil ha 840 rom, og vil bli laget med de samme dimensjonene som originale Titanic: 270 meter langt, 53 meter høyt og med en vekt på 40.000 tonn.

Så får vi satse på at ny teknologi sørger for at ingen isfjell kommer i veien denne gangen.

Les også: Isfjellet som senket Titanic

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus