Norwegian:

– Første Dreamliner på plass i juni

Norwegians første 787 Dreamliner er snart ferdigbygget og leveringsklar fra Boeing-fabrikken. Foto: Boeing Media
Norwegians første 787 Dreamliner er snart ferdigbygget og leveringsklar fra Boeing-fabrikken. Foto: Boeing Media

Norwegian har ikke fått bekreftet endelig leveringsdato på sine Dreamliner-fly, men leverandøren Boeing bekrefter overfor selskapet at det første flyet vil være på plass innen utgangen av juni.

– Eksakt leveringsdato har vi ikke fått, men Boeing-fabrikken har nå lovet oss at det første Dreamliner-flyet vil bli levert i slutten av juni, sier talsmann for Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG Nett.

Det første av i alt åtte bestilte fly av typen Dreamliner vil prydes av den norske kunstløpstjernen Sonja Henie på halepartiet og vil lande på Gardermoen i juni. Det er selskapets egne piloter som skal hente flyet fra Boeing-fabrikken i Seattle.

Les også: Kjos ser til Asia

Den nye flytypen har hatt en del innkjøringsproblemer, og leveransene til både Norwegian og andre flyselskaper som har bestilt de nye modellene har flere ganger blitt utsatt grunnet feil med batteriene og flyene har måttet settes på bakken til feilen var utbedret.

Det er foreløpig uvisst når Norwegian vil kunne få levert resten av flyene som er i bestilling, men Boeing bekrefter ifølge VG Nett at de skal være i produksjon.

Norwegian har måttet leie inn to Airbus-fly for å komme i gang med sine nye langdistanseruter til New York og til Bangkok. Begge destinasjonene får sine jomfruturer for selskapet i månedsskiftet mai/juni.

Les også: God april for Norwegian

De nye Dreamlinerne skal i første omgang settes inn på europeiske ruter, med avgang fra alle de skandinaviske hovedstedene. På den måten får pilotene testet ut, tilpasset og justert flyene før de settes inn på langdistanserutene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus